ENTI-UB, la Universitat del Videojoc, presenta el seu innovador curs de Narrativa Audiovisual que rep el nom de “Creació de Mons de Ficció per a Jocs”. Una resposta a aquelles persones que vulguin desenvolupar la seva capacitat de comunicació i millorar l’atractiu de les seves peces narratives audiovisuals.

El divendres 16 de juny de 16h a 20h i el dissabte 17 de 9:30h a 14h, tens una cita important amb el teu futur. Deixa’t instruir pels experts reconeguts internacionalment, Clara Fernández-Vara, professora de la New York University i Matthew Weise, professor i director creatiu de Fiction Control en New York.

Vuit hores de creativitat narrativa que seran impartides en castellà i anglès, i on la clau resideix en crear narratives per a jocs, siguin digitals o no. L’opció perfecta per construir aquests mons de ficció que sempre havies volgut fer realitat. Un curs orientat a què aprenguis de manera pràctica les tècniques que faciliten la conceptualització i desenvolupament d’aquests mons juntament amb el disseny de jocs que s’integren en ells.

El taller estarà format per dues parts, una teòrica i una altra pràctica. Iniciaràs el teu aprenentatge amb una introducció teòrica dels conceptes fonamentals i les tècniques per a la ideació inicial d’un joc basat en un món de ficció, i seguiràs, amb la part pràctica, en la qual, podràs proposar les teves idees per a jocs i realitzar el teu propi prototip en paper.

Per a aquells que han arribat fins a aquest punt de l’article, i vulguin saber més sobre aquesta gran oportunitat. Aquí va. Iniciaràs el curs amb una breu introducció dels ponents, en la qual, s’explicarà perquè la construcció de mons interactius és una competència essencial en la creació de continguts.

Tot seguit, Clara Fernández-Vara farà incisió en els fonaments de la construcció de mons, la seva definició i el conflicte com a base per a l’acció dramàtica i interactiva. A això, l’acompanyarà un exercici dirigit per ambdós ponents, en el qual, creareu dos equips i triareu un esdeveniment o moment històric en què basar el vostre món de ficció. Es prosseguirà amb l’explicació de les regles aplicades al jugador, alhora que Matthew Weise t’explicarà els verbs com a eina de disseny i el problema de les limitacions del tipus de verbs que normalment s’utilitzen en jocs. Un exemple que tractaràs serà el tipus de narrativa usada en les pel·lícules de James Bond comparades amb els jocs d’aquest mític personatge de ficció.

El segon exercici estarà impartit pels dos docents i cada equip haurà de fer una llista de tots els verbs que es poden trobar en el moment històric, triats a l’exercici anterior.

Finalment, el dissabte aprendràs el camí per al correcte disseny narratiu al servei del conflicte i els tipus de desafiaments. A continuació, procediràs a realitzar el tercer exercici, en què, crearàs el prototip en paper del teu propi joc, de manera que no necessitaràs tenir coneixements de programació. Per acabar, el tancament del curs es farà amb la posada en comú de tots els treballs creats pels dos equips.

Així doncs; ja saps, fomenta el teu aprenentatge i esperit emprenedor, encaminant-te amb èxit cap al futur professional que sempre has desitjat. Aposta per ENTI-UB, la Universitat del Videojoc!

Per a més informació, envia un correu a info@enti.cat o truca’ns al: 93.323.36.64.