Del 20 al 22 de novembre, Barcelona acollirà el World of Health IT 2016, un esdeveniment especialitzat en salut digital que reunirà els principals agents de l’ecosistema europeu de l’eHealth. El congrés presentarà les experiències més innovadores en sanitat i inclourà conferències de personalitats del sector, workshops, visites a hospitals catalans com: l’Hospital Clínic, l’Hospital Sant Joan de Deu i l’Hospital Vall d´Hebron, i un espai d’exposició per a empreses i organitzacions. Entre els ponents destacats estarà Dick Daniels, vicepresident de Kaiser Permanent, la corporació sanitària nord-americana considerada un referent en l’ús de la tecnologia en sanitat. També compartiran el seu coneixement els caps de tecnologia dels hospitals més avançats d’Europa, alguns d’ells espanyols, a més d’altres personalitats en l’àmbit de la salut digital.

Durant el World of Health IT 2016 s’abordaran des de diferents perspectives els darrers avanços en l’àmbit de la salut digital. En aquest sentit, cal destacar que es tractaran innovadores tendències com la gamificació i els Serious Games a través de les ponències de professionals experts com: Anna Sort, CEO & Co-Founder de PlayBenefit, col·laboradora en projectes internacionals de Serious Games i David Wortley, CEO i Fundador de GAETSS, expert en aplicar la gamificació a àmbits com el de la salut, el medi ambient i l’educació, a més de ser director-fundador de l’Institut de Serious Games (SGI) de la Universidad de Coventry.

Cinc congressos en un

Durant el World of Health IT 2016, es debatran un ampli ventall de qüestions relacionades amb les novetats tecnològiques en salut. De fet, es pot dir que inclourà cinc congressos en un:

  • L’mHealth Summit, on participaran els principals actors de la salut mòbil.
  • El CIO Summit que reunirà els responsables tecnològics (Chief Information Officer, CIO) dels hospitals europeus.
  • El Cybersecurity Summit, durant el qual, s’analitzaran els riscos en seguretat informàtica del sector salut, sent el primer congrés europeu d’aquest tipus.
  • El Genomics Summit, on s’aprofitarà per revisar els últims avenços en genètica i la seva influència en la sanitat del futur.
  • L’HIMSS Europe Communities que reunirà els integrants de les comunitats HIMSS a Europa.

Anteriorment, el World of Health IT se celebrava en el marc de l’eHealth Week (Setmana Europea de la eSalut), però per la importància que ha anat assolint l’esdeveniment s’ha decidit realitzar-lo de forma independent. A més, està previst que se celebri a Barcelona durant els cinc anys vinents.

En aquest enllaç, pots consultar el programa sencer de World of Health IT. També, pots seguir online, les informacions d’aquest congrés amb el hashtag #WOHIT i al compte de Twitter d’HIMSS Europe: @himsseurope.