El passat mes de març, es va signar un acord de col·laboració entre la Facultat de Medicina de Harvard (Harvard Medical Faculty Physicians) i l’Escola de Noves Tecnologies Interactives adscrita a la Universitat de Barcelona (ENTI-UB) per tal d’unir la tecnologia dels videojocs amb la salut.

ENTI-UB és la primera escola universitària de tot l’estat, especialitzada en videojocs, ‘Serious Games’ i entreteniment temàtic. Precisament, això va despertar l’interès de la prestigiosa Harvard que, es va posar en contacte amb ENTI a través de les xarxes socials.

Gràcies a aquest conveni s’ha creat una àrea de treball comú per unir la tecnologia mòbil i la dels videojocs amb la salut. Amb aquest acord la Universitat de Barcelona i concretament el seu centre adscrit, ENTIUB, es consoliden com el referent dels Jocs Aplicats o ‘Serious Games’ a Barcelona en l’àmbit de la salut. De fet, cada cop més es desenvolupen videojocs que tenen un paper fonamental per millorar la salut i avançar en les recerques mèdiques.

Així doncs, si vols aprendre a crear, dissenyar, desenvolupar videojocs i jocs aplicats (‘Serious Games’) la millor opció és estudiar el Grau en Continguts Digitals Interactius a ENTI-UB. Com alumne, des d’un primer moment, aprendràs a treballar sobre totes les plataformes tant analògiques com digitals; combinaràs l’àmbit tecnològic amb el més adreçat al disseny de jocs i experiències memorables. En definitiva, et convertiràs en un futur ‘developer’.

A més, amb la garantia que dóna el fet que tots els professors d’ENTI-UB estiguin vinculats professionalment amb la indústria del videojoc i dels ‘Serious Games’. Això comporta una actualització permanent dels continguts i tecnologies, així com, una millor inserció laboral, un cop finalitzats els estudis. Altre aspecte positiu és que ENTI disposa de convenis amb molts dels estudis i empreses del sector. A més de formar part de dos interessants projectes europeus de recerca com són JamToday i GameBIZ.

Així doncs, si estudies a ENTI-UB tot són avantatges. No ho dubtis més i matricula’t al Grau en Continguts Digitals Interactius o el Cicle en Animació 3D, Jocs i Entorns Interactius a aquesta Escola Universitària que, amb tan sols tres anys d’existència, ja compta amb un acord amb la Facultat de Medicina d’una universitat de gran renom i prestigi internacional com és Harvard.