• 16 gener, 2017

La indústria dels videojocs creix a un ritme frenètic. Segons el Llibre Blanc del Desenvolupament Espanyol de Videojocs, elaborat per l’Associació Espanyola d’Empreses Desenvolupadores de Videojocs i Software d’Entreteniment (DEV), el sector dels videojocs és líder en creació d’empreses. Actualment, a Espanya hi ha censades 480 empreses de videojocs en actiu. A més, existeixen al voltant de 125 iniciatives i projectes empresarials, a l’espera de consolidar-se com a empreses en el curt o mitjà termini. També, es destaca que es tracta d’una indústria jove i en ple creixement: el 85% de les empreses actives avui dia, no existien fa 10 anys. Aquest creixement s’ha vist accelerat en els últims 5 anys, en els quals, s’ha creat el 63% de les empreses actuals.

Quant a l’ocupació, el Llibre Blanc assenyala que s’ha incrementat en el 32%, arribant als 4.460 professionals, entre empleats i col·laboradors directes. Pel que fa al perfil dels treballadors, cal dir que un 90% compten amb estudis mitjans superiors. Es tracta, doncs, d’un sector que genera llocs de treball de qualitat, assumits per professionals amb alta qualificació tècnica. Un altre element a tenir en compte és la joventut de les plantilles; doncs, el 40% dels professionals són menors de 30 anys.

Sens dubte, les previsions de creixement de l’ocupació en el sector són molt positives i ens porten a estimar un creixement anual del 22,7%, fins a superar els 10.000 llocs de treball, el 2019. Ara bé, el 55% d’empreses afirma tenir dificultats per trobar perfils adequats al mercat laboral espanyol. Per exemple, la monetització es troba en el primer lloc, quant a perfils amb més dificultat a l’hora de cercar-los, superant a la programació.

D’altra banda, al Llibre Blanc també s’esmenta que Espanya representa internacionalment un mercat important, arribant a ocupar el quart lloc a europeu i el vuitè mundial pel que fa a ingressos, procedents d’aquest sector. En aquest sentit, segons dades de l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI), els espanyols van gastar més de 56 milions d’euros en videoconsoles i videojocs a la darrera edició del Black Friday, un 40% més que l’any anterior. Les vendes de jocs digitals, també han crescut a un ritme vertiginós, arribant a generar 87.000 milions d’euros el passat 2016, essent els jocs per a mòbils, els títols que més ingressos han suposat.

L’evolució constant d’aquest sector; la creació de noves empreses; l’aparició d’innovadores tendències tecnològiques com la realitat virtual; la configuració de nous perfils professionals, entre altres aspectes, mostren l’enorme ventall de possibilitats que ofereix aquesta indústria. De fet, la previsió de creixement anual se situa en el 22,4%, fet que suposaria assolir en 2019, els 1.140 milions d’euros de facturació.

Ara bé, si vols dedicar-te professionalment a aquest àmbit; és imprescindible una sòlida base de coneixements teòrics i pràctics. A l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB), la Universitat del Videojoc, som pioners en oferir-te una formació especialitzada i de qualitat a través del Grau Developer i l’Artist. A més, comptaràs amb un professorat, expert en videojocs, Serious Games i entreteniment temàtic, en actiu laboralment. Aquesta vinculació dels docents amb la realitat del sector -la majoria tenen la seva pròpia empresa o treballen en  grans companyies del sector-, permet als alumnes fer les pràctiques a empreses potents, facilitant la seva futura inserció laboral.

Aposta pel teu futur professional; estudiant a ENTI-UB. No et perdis la Jornada de Portes Obertes del 4 de febrer. Fes la teva inscripció en aquest enllaç.

 

Recorda:

Jornada de Portes Obertes a ENTI-UB

 C/ Diputació 231 (Barcelona)

 Horaris:

 Dissabte 4 de febrer

A les 10 h. Informació sobre els Graus Developer i Artist.

A les 11.30 h. Informació sobre el CFGS en Animació 3D, Jocs i Entorns Interactius. 

Per a més informació, envia un correu a info@enti.cat o truca’ns al: 93.323.36.64.