Ets un apassionat del disseny digital? T’agradaria crear els personatges dels teus videojocs o els escenaris en 2D i 3D? Les respostes a aquestes i moltes altres preguntes, les trobaràs al Grau en Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats (Grau Artist), la primera titulació adreçada als artistes digitals de Catalunya, de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB), la Universitat del Videojoc. Aquesta titulació, amb una estructura acadèmica de tres cursos (180 ECTS), et permetrà aprendre a conceptualitzar l’art i el disseny de videojocs, jocs aplicats (Serious Games) i tot tipus d’aplicacions interactives.

L’objectiu del Grau Artist d’ENTI-UB és la formació integral dels futurs/es dissenyadors (Game Designer) i artistes (Artist) de jocs. El pla d’estudis ofereix una formació holística i posada al dia, a través d’assignatures com: Teoria de la Imatge, Escenografia en Entorns 3D, Estètica del Cinema, Disseny Centrat en l’Usuari/a, Efectes Sonors en Videojocs i Produccions Digitals, Dibuix per a Produccions Digitals o Animació 3D, aprendràs les tècniques més innovadores per crear personatges o escenaris en 2D i 3D, complementant-ho amb paisatges i músiques. A més, tots els ensenyaments són reals, és a dir, es vinculen a les necessitats del disseny i l’art en els videojocs de manera efectiva.

A més, a ENTI-UB es posa en pràctica la metodologia del learning by doing, un model experiencial, en el qual, no es distingeix entre la teoria i la pràctica, perquè caminen fusionades des del primer moment. En aquest sentit, cal dir que des del primer curs del Grau Artist, a ENTI-UB, treballaràs en equip. Per tant, podràs descobrir el teu rol en el si de la indústria del videojoc. Sempre des de la creació del teu projecte i pensant com a potencial emprenedor/a des del minut zero. Tot això amb una progressiva introducció de l’anglès a les assignatures, per oferir-te més i millors oportunitats laborals.

Finalment, un dels punts forts del Grau Artist és el seu professorat. Tot l’equip docent d’ENTI-UB està vinculat professionalment a la indústria del videojoc i dels Serious Games; fet que comporta l’actualització permanent dels continguts i eines tecnològiques, així com, una millor inserció laboral, un cop acabats els estudis. En aquest sentit, cal destacar que aquest centre disposa de convenis amb molts dels estudis i empreses del sector. A més, la Universitat del Videojoc aposta per l’actualització constant dels continguts i metodologies emprades, per això, forma part de dues xarxes d’excel·lència internacional que estan portant a terme projectes de recerca potents i aplicats en l’àmbit, com són: JamToday i GameBIZ.

Si des de sempre has estat un apassionat del disseny i dels videojocs; tria el Grau Artist d’ENTI-UB, la Universitat del Videojoc.