• 21 novembre, 2016

El passat 27 d’octubre, es va celebrar el CREA ICT Business Idea Contest a Milà, un concurs que va permetre als participants del projecte europeu CREA Summer Accademy presentar els seus projectes a un jurat format per inversors, bussiness angels, professors i altres actors del món dels negocis i la tecnologia. Un dels membres d’aquest jurat va ser el professor de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB), Enrique Sainz, que també ha estat mentor d’altres projectes europeus com el Jam ENTI 2014, amb estudiants danesos, i el Jam Today 2015.

Aquest certamen forma part del SMAU, un gran esdeveniment especialitzat en la tecnologia aplicada als negocis. Quant al CREA Summer Accademy, cal assenyalar que va consistir en una escola d’estiu, on els participants, joves universitaris i preuniversitaris van desenvolupar una sèrie d’idees de negoci basades en la tecnologia, algunes d’elles amb aplicació social.

Així doncs, en el marc del CREA ICT Business Idea Contest es van presentar al voltant de 20 idees, que van ser exposades pels seus creadors, davant del tribunal i de la resta de públic assistent. Posteriorment, els creadors van poder ‘revenjar-se’ fent preguntes de tot tipus al jurat, que va pujar a l’escenari expressament per a aquest motiu.

Acabades les presentacions, els membres del jurat, entre els quals, es trobava el professor d’ENTI-UB Enrique Sainz, van deliberar i seleccionar les tres propostes guanyadores: un projecte de robot fumigador i de control destinat a l’agricultura als camps de vinya; un projecte web de cursos que proposava superar molts dels problemes que presenten les webs actuals de cursos online, i una altra proposta que proposava un sistema web de compartició de talent en l’àmbit local. L’acte final de presentació d’aquests guanyadors es va fer en el millor entorn: una antiga masia convertida en espai cultural a prop de l’estadi de San Siro, on també es va poder gaudir d’un sopar i música.