• 5 octubre, 2017

Del 5 al 8 d’octubre, el recinte de Montjuïc acollirà la segona i més ambiciosa edició del ‘Barcelona Games World’ (BGW)’, el principal saló de videojocs de l’Estat. Enguany, es presentaran 130 títols i 23 novetats; a més de comptar amb convidats de luxe com el pare del popular ‘Pac-Man’, Toru Iwatani, i el creador de la saga ‘Gran Turismo’, Kazunori Yamauchi. La fira ampliarà l’espai expositiu amb més de 60.000 metres quadrats per millorar l’experiència dels visitants i l’organització dels continguts.

En aquesta ocasió, l’àrea professional del BGW experimentarà un salt qualitatiu important, consolidant-se com una plataforma d’impuls de la indústria nacional dels videojocs i de la seva internacionalització. Sota el nom Co-Op Businesss Zone, el programa per a professionals inclourà workshops i una zona de networking, on es reuniran desenvolupadors espanyols amb inversors i publicistes nacionals i internacionals. En aquest context, cal destacar el workshop: ‘Lideratge d’equips’, conduït per Jordi Serra, professor d’ENTI-UB i Game Designer a Cookie Box i Arturo Monedero, soci fundador i Game Designer de  Delirium Studios, el dissabte 7 d’octubre de 12.30 a 14.00 h.

Què s’oferirà en aquest taller? Doncs en tan sols 90 minuts, Jordi Serra i Arturo Monedero ens faran reflexionar sobre la tendència de lideratge en un equip. En primer lloc, és essencial conèixer-te a tu mateix per detectar com és el lideratge del teu equip. D’aquesta manera, podràs interactuar molt millor i optimitzar la comunicació entre els membres del grup. D’altra banda, també es plantejarà un decàleg per afrontar una situació de crisi. Com per exemple, especialment en estudis petits: haver de complir un termini de lliurament d’un joc i veure que no arribes. Aquí és on el líder de l’equip ha d’intervenir per gestionar adequadament aquesta situació. Finalment, s’obrirà un torn de preguntes perquè els assistents plantegin els seus dubtes o propostes. Sens dubte, aquest tipus de workshops ofereixen solucions i eines perquè els joves creadors puguin donar un impuls als seus projectes i empreses.

D’altra banda, una de les novetats d’enguany serà la celebració de la primera ‘Game Jam’, una competició d’estudiants universitaris, durant la qual, hauran de desenvolupar un videojoc en menys de 30 hores. Els ‘eSports’ també seran un dels protagonistes d’aquest certamen, amb la primera jornada de súper lliga de ‘League of Legends’ o les finals de ‘PlayStation Plus Challenges’. També, es comptarà amb el RetroBarcelona, el certamen líder de ‘gaming vintage’, amb el protagonisme de la saga ‘Street Fighter’, ideal pels més nostàlgics. A més, l’activitat del saló es barrejarà amb altres propostes lúdiques per a totes les edats amb desfilades i concurs de ‘cosplay’.

Altre aspecte destacat d’aquesta segona BGW és el creixement de marques participants respecte a la passada edició. De fet, ocuparan els palaus 1, 2, 5 i la Plaça de l’Univers del recinte de Montjuïc. Cal destacar la presència d’importants companyies com: Namco Entertainment, Electronic Arts, Liga de Videojuegos Profesional (LVP), Nintendo, Sony Interactive Entertainment o Warner Bros. Dels 130 títols que es presentaran hi haurà una vintena de novetats entre jocs i maquinària. Amb propostes com: ‘NBA 2K18’, ‘WWE 2K18 (2K)’, ‘Call of Duty’, ‘Do Not Feed the Monkeys’, ‘Dragon Ball Fighter Z’, ‘EA SPORTS Fifa 18’, així com les novetats per PlayStation VR que aposten pel joc social.

En aquest enllaç, pots consultar el programa sencer de la Barcelona Games World 2017.  No t’ho pots perdre!