Del 17 al 18 de setembre, tindrà lloc un important esdeveniment sobre l’experiència de crear i dissenyar videojocs que comptarà amb destacats professionals del sector. Ens referim a la conferència anual SATE de la TEA (Themed Entertainment Association), a la Universitat Carnegie Mellon de Pittsburgh (Pennsilvània, EE.UU). Durant aquests dos dies es comptarà amb sis sessions i sis ponents de luxe que s’endinsaran en diversos aspectes sobre el disseny de videojocs, incorporant les darreres tendències d’aquesta indústria. Entre els conferenciats, cal destacar a Richard Hebert, coordinador acadèmic i professor d’ENTI-UB, que se centrarà en aspectes més tecnològics i fins i tot, de neurociència.

Richard Hebert compta amb una àmplia experiència com a developer, programador, artista 3D, analista i director de projectes. En els darrers 15 anys, ha desenvolupat més de 700 projectes. Dos destacats són: el ‘MediaLab La Salle’, un laboratori singular centrat en AR, VR, videojocs i mocap, i ‘BLOOM’, un centre de tecnologia d’última generació, centrat en les tecnologies emergents i 3D. Actualment, Herbert ha posat el seu focus en instal·lacions interactives HCI, BCI, AR, VR, gamificació i wearables. Així com també, en impulsar una nova generació de creatius.

Altres destacats ponents de la conferència SATE seran: Matt Earnest, Thomas Fo, Deanna Francl, James Grady i Chris Russell que abordaran diversos aspectes entorn el món dels videojocs. Des de l’storytelling,  l’arquitectura a aspectes tecnològics.

La conferència anual SATE de TEA, partner d’ENTI-UB, va néixer el 2007 amb l’objectiu de fomentar el diàleg professional sobre el disseny a partir de l’experiència. De fet, l’acrònim SATE significa Storytelling + Arquitectura + Tecnologia = Experiència. SATE també fa referència a una cultura de col·laboració en la producció, on dissenyadors, tecnòlegs, fabricants, desenvolupadors i operadors treballen, des de les primeres etapes d’un projecte, en estreta col·laboració i en una estructura d’equip més horitzontal que jeràrquica.

Finalment, cal destacar que ENTI-UB i la TEA han signat un conveni per a l’ensenyament de la tematització d’espais des de 2013. Això ha facilitat als estudiants poder fer pràctiques en aquest sector.

Més informació sobre la SATE, la gran conferència anual de videojocs, en aquest enllaç.