La gamificació o ludificació és la utilització de mecàniques de jocs en entorns i aplicacions no lúdiques amb la finalitat de potenciar la motivació, la concentració, l’esforç, la fidelització i altres valors positius presents a tots els jocs. Precisament, el professorat d’ENTI-UB, la Universitat del Videojoc, té molt en compte la importància de la gamificació, tant al Grau Developer com al Grau Artist.

Així doncs, de la mà de professors experts en gamificació com: Òscar Garcia Pañella, Director Acadèmic d’ENTI-UB i expert en Serious Games, gamificació, ludificació, tecnologies de l’entreteniment i creativitat, i Richard Hebert, Game producer, multimèdia producer i ludificador, aprendràs a aplicar les complexes lleis del disseny de jocs a diversos àmbits que no són estrictament gamers, com l’educatiu o el de la salut. En aquest sentit, cal destacar l’existència de Serious Games, jocs aplicats que ens ajuden per exemple a: aprendre un idioma mentre juguem amb una app al mòbil o a seguir el tractament d’una malaltia com la diabetis, aconseguint una major fidelització del pacient.

Sens dubte, l’entorn digital i els videojocs són un camp de cultiu perfecte per desenvolupar noves aplicacions pròpies de la gamificació, permetent donar un gir de 180° a allò que són deures per convertir-los pràcticament en un plaer. Per fer-ho possible es tracta de repensar tasques o accions feixugues o poc atractives, afegint el factor de repte propi dels videojocs. D’aquesta manera evitem l’abandonament per part de l’usuari.

Si vols posar en pràctica la gamificació i conèixer molts altres aspectes relacionats amb els videojocs, els jocs aplicats i l’entreteniment temàtic; estudiar a ENTI-UB és la millor opció. Aquesta Universitat aplica la filosofia del ‘learning by doing’, basada en un model experiencial, en el qual, no es distingeix entre la teoria i la pràctica, perquè caminen fusionades des del primer moment. Així doncs, tant si decideixes estudiar el Grau Developer com l’Artist, treballaràs sobre la pràctica a partir dels projectes concrets dissenyats per l’expert professorat d’ENTI-UB, en contacte permanent amb la innovació del sector. A més, des del primer dia de curs, podràs desenvolupar els teus propis projectes; fomentant la teva creativitat i capacitat emprenedora.

Aposta per una formació de qualitat i innovadora en el sector dels videojocs. Coneix la gamificació i moltes altres novetats d’aquest àmbit, estudiant a ENTI-UB, la Universitat del Videojoc.