Del 24 al 26 de juny, l’Hotel Barceló Sants de Barcelona va acollir la XI edició del Gamelab 2015, un esdeveniment de referència per al sector del videojoc i l’oci interactiu a Europa. La cita va reunir els principals professionals i mestres del món del videojoc, al costat d’altres creadors i personalitats de la indústria internacional, que van fer de visionaris, intentant predir com serà el futur de l’entreteniment digital i analitzant les últimes tendències creatives, tecnològiques i comercials del sector.

En aquesta darrera edició, però, cal destacar el paper protagonista de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB), especialment per dos motius: en primer lloc, pel patrocini per part d’ENTI del lliurament del ‘Premi Llegenda’ a Toru Iwatani, creador del mític Pacman; i en segon lloc, per l’èxit absolut del videojoc ‘Mind: Path to Thalamus’ del professor d’ENTI, Carlos Coronado, guardonat amb sis premis.

El passat dijous 25 de juny, Toru Iwatani, pare del carismàtic videojoc Pac-Man, va ser homenatjat com és degut amb el ‘Premi Llegenda de Gamelab’ que va rebre de mans d’Ivan Fernández, impulsor d’aquest certamen. Durant el lliurament del premi, Iwatani va aprofitar per apel·lar a la importància de la universitat com a motor en la creació i innovació en els videojocs, reconeixent especialment a tots els professors que transmeten el coneixement als seus alumnes en la creació dels jocs. Iwatani, també va ser entrevistat pel director acadèmic d’ENTI-UB, Òscar Garcia Pañella, durant una hora i mitja davant un públic entregat.

D’altra banda, l’oníric videojoc ‘Mind: Path to Thalamus’, del jove professor d’ENTI, Carlos Coronado va triomfar en aquesta edició del Gamelab, guanyant sis premis dels catorze que es van lliurar en aquest certamen. En concret, va ser reconegut amb el Premi al Joc de l’any; al de la premsa; al millor disseny; al millor art; al millor joc per PC i al rookie de l’any.

Així doncs, amb només 23 anys, Carlos Coronado ha aconseguit fer-se el seu espai al món dels videojocs. El seu punt fort és el disseny de jugabilitat, l’art (gràfics) i l’experiència amb cap, és a dir, ser creatiu però pensant en el teu públic objectiu. A banda de la seva tasca docent, ha creat diversos videojocs per a Institucions com el CSIC i el Liceu. Però sens dubte, amb ‘Mind: Path to Thalamus’ ha copsat l’èxit.

Tot plegat, consolida ENTI com un centre universitari innovador, participatiu, amb un excel·lent professorat que com alumne et proporcionarà les millors eines per dissenyar els teus futurs videojocs. Per això, si vols dedicar-te a aquest sector amb garanties d’èxit, la millor opció és estudiar el CFGS en Animació 3D, Jocs i Entorns Interactius o el Grau en Continguts Digitals i Interactius a ENTI-UB.