“NO HI HA RES IMPOSSIBLE” o “els nostres límits ens els imposem nosaltres mateixos” hauràs escoltat en multitud d’ocasions, sobretot els darrers anys. Però costa mantenir aquest optimisme vital en un context on sovint només escoltem notícies negatives referides al futur dels joves.

 

NO PRETENEM VENDRE’T CAP MOTO. Senzillament et deixem aquí unes dades per a que reflexionis: Europa és la segona potència mundial en consum de videojocs després dels Estats Units. A Europa, Espanya n’és el 4t estat amb 10 milions d’usuaris habituals, més de dos a Catalunya. Al Regne Unit més de 10.000 persones treballen directament en la indústria del videojoc. És a dir, fent-los. Des de la programació, al disseny fins portar-lo a les botigues. A França 3.000. I a Catalunya, més de 400. La major part de les empreses que fa videojocs s’han creat a partir de 2006. En plena crisi. I no paren de créixer. I les empreses es queixen que no troben gent per contractar que estigui ben formada.

 

HI HA QUI ET DIRÀ QUE ESCULLIS LA CARRERA EN FUNCIÓ de si trobaràs feina quan acabis o no. Nosaltres no et diem això ni mai no t’ho direm. Perquè no ens preocupa. Estem en un dels sectors amb més futur aquí i arreu del món. El que sempre et direm és que triïs els teus estudis pensant on voldràs treballar quan acabis. Que t’apassioni la feina a la que hi dedicaràs la major part del temps de la teva vida.

 

SI JA HAS LLEGIT FINS AQUÍ segur que t’interessa aquest món fascinant dels videojocs i els serious games. Benvingut a ENTI, l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (adscripció a la UB). Benvingut al primer grau a Catalunya dedicat a la creació de videojocs. Aquest és el teu lloc. T’hi esperem.