Barcelona ha acollit aquesta setmana la VS-Games, la vuitena conferència internacional sobre Serious Games o jocs aplicats promuguda enguany per l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB). Una cinquantena d’experts provinents de diferents parts del món han exposat i compartit la seva visió i la seva feina entorn aquest sector amb tan futur.

El coordinador d’aquesta prestigiosa trobada mundial del món dels videojocs, el professor d’ENTI-UB, Alun Evans, ha volgut destacar la importància de mostrar a la gent que els videojocs no només serveixen per entretenir, sino que les seves aplicacions van molt més enllà.

Com s’ha pogut comprovar a la VS-Games, els Serious Games poden ser molt útils en àmbits com l’educació, les teràpies mèdiques, la defensa i un llarg etcètera.

Durant aquestes jornades s’han dut a terme tres ponències especialiment rellevants. Una d’elles va ser la del Dr. Brian Goldiez, catedràtic de la Universitat de Florida (EUA), que va centrar la seva presentació en la necessitat de crear un ecosistema per a l’èxit en el camp dels Serious Games.

Un altre dels ponents que ha despertat expectació ha estat Jordi Martin, CEO d’Ubisoft Mobile Barcelona, empresa pionera en el desenvolupament de jocs per a mòbils. Martin ha abordat les diferents fases del llançament d’un videojoc, fent especial èmfasi en la necessitat de que aquest sigui escalable per tal de rendibilitzar-lo.

El darrer ponent estrella ha estat Anthony Brooks, de la Universitat de Aalbog (Dinamarca), que ha mostrat les seves investigacions en l’ús dels jocs com a teràpies per millorar la qualitat de vida de persones amb problemes de salut, com per exemple els que pateixen fibromialgia.

La VS-Games ha acabat amb l’entrega de premis als millors treballs presentats a la conferència.

El premi al millor “Paper” se l’ha endut l’equip de la Universitat de Madeira format per  John Edison Munoz Cardona, Sergi Bermudez I Badia, Monica Cameirao, Elvo Rubio Quintal i Teresa Paulino que han presentat el seu projecte titulat Modulation of Physiological Responses and Activity Levels During Exergame Experiences.

075a6703

El guardó al millor “Paper” curt ha estat pel projecte Come Fly With Me – Perceive the World Through a Mosquito’s Senses, del grup de la Universitat d’Augsburg els components del qual són Christopher Stifter, Sarah Edenhofer and Sebastian von Mammen.

075a6699

Els guardonats pel millor “Paper” d’estudiant han estat per Fernando Bevilacqua, Per Backlund i Henrik Engström, membres de la Universitat d’Skövde, Suècia. Han merecut aquest reconeixement gràcies al seu projecte Variations of Facial Actions While Playing Games with Inducing Boredom and Stress.

075a6695

Per acabar la darrera jornada, s‘ha anunciat que la propera seu de la VSGames, que se celebrarà el proper 6, 7 i 8 de setembre serà Atenes.