Formem part d’un sector molt especial, perquè tots i totes tenim somnis que ens han portat a estar aquí avui“. Així ha iniciat Xavier Carrillo, CEO i fundador de Digital Legends, la seva conferència inaugural del curs acadèmic 2014-2015 a ENTI-UB.

 

Carrillo ha volgut compartir amb l’alumnat la seva experiència dins una empresa d’èxit comDigital Legends, explicant que els inicis van implicar una feina apassionant i moltíssimes hores de dedicació. “Probablement el nostre sigui el sector més competitiu a dia d’avui”, ha expressat, “en especial les plataformes mòbils. Penseu que cada desenvolupador pot tenir més de 1,3 milions d’aplicacions com a competència directa. Això es tradueix en una exigència brutal de qualitat.”

 

Carrillo també ha encoratjat als alumnes a no caure en l’eurocentrisme; per ell, els mercats internacionals obliguen als professionals dels continguts digitals i interactius a dissenyar productes que entusiasmin a usuaris arreu del món. “Tenim un mercat increïble a la Xina, al Japó… No podeu caure en el parany de pensar només en el panorama domèstic”, ha assegurat, explicant que la seva pròpia experiència el fa treballar a diari amb professionals de tot el món. “Un dia podem parlar amb Disney o amb Apple, però demà potser estarem preparant un projecte de Nova Delhi”.

 

A més, Carrillo ha explicat que se sentia molt entusiasmat davant una audiència de “futurs professionals com vosaltres, que tindreu un coneixement de 360º del sector, amb unes capacitats i unes potencialitats excepcionals”. El CEO de Digital Legends ha destacat la sort de comptar amb una ciutat com Barcelona, que atreu talent de tot arreu i que s’esforça per cultivar un sector punter, que genera ocupació.

 

“La llarga tradició en el món del disseny, de l’arquitectura, del còmic… Les universitats tècniques d’alta excel·lència. El recolzament institucional. Les trobades com la Gamelab o el Mobile World Congress. El teixit d’empreses líders del sector que venen aquí. Tot junt fa que a Barcelona hi hagi el clima idoni per nodrir els equips que revolucionaran el panorama dels videojocs en un futur. I segurament, alguns d’aquests equips ara mateix estan en aquesta sala”, ha conclòs Carrillo.