• 4 juliol, 2016

 

Summer School ENTI

L’Escola de Noves Tecnologies Interactives de la Universitat de Barcelona (ENTI-UB) ha inaugurat ENTI-UB Summer School, el seu primer curs estival de creació de videojocs, pensat perquè joves a partir de 14 anys puguin aprendre l’art de fer videojocs, i desenvolupar el seu propi projecte pas a pas. En aquesta primera edició hi ha hagut 32 inscripcions.

ENTI-UB ha dissenyat un curs d’estiu per a què joves sense nocions de programació puguin aprendre tècniques i eines que s’utilitzen a la indústria del videojoc. Així doncs, a través del programa Game Maker, els estudiants faran els seus primers gràfics i duran a terme el seu entorn de desenvolupament de videojocs. Tot això seguint la filosofia d’ensenyament que la Universitat aplica en els seus Graus i Cicles Formatius: el learning by doing (aprendre fent). Mentre creen minijocs, adquireixen els coneixements necessaris sobre l’eina de treball.

L’alumnat tindrà l’oportunitat d’aprendre amb el professorat qualificat d’ENTI-UB. Com els experts en programació: Jordi Radev, Enginyer informàtic especialitzat en IA i Programació i David Collado, Indie Game Developer i Game Jammer. Amb ells els alumnes assoliran els conceptes bàsics com: condicionals, variables, bucles, funcions, etc. Tampoc es deixa de banda la part artística, a càrrec de les professores Teresa Vidal, Especialista en Art per a Videojocs i Brand and Product manager i Lourdes Nicolich, Artista i Dissenyadora gràfica, que ensenyen els fonaments artístics, aplicats tant en dibuix com en pintura digital. A més, es compta en tot moment amb l’assessorament i seguiment per part de Richard Hebert, Coordinador dels Cicles Formatius d’ENTI, Game producer, multimèdia producer i Ludificador.

Tot plegat, permetrà als joves aprenents del món gamer que dissenyin el seu propi videojoc. La seva tipologia és lliure, és a dir, l’alumne és qui decideix si fer un joc de plataformes, de trets, d’exploració o de l’estil que li agradi. Després d’un mes de juliol d’aprenentatge i diversió, els alumnes de la Summer School d’ENTI-UB presentaran els seus projectes en un DemoDay.

Després d’aquesta primera immersió al món del disseny de videojocs, els joves no solament podran endur-se a casa un videojoc fet per ells mateixos i que podran compartir amb els seus amics, sinó que hauran descobert un món que va molt més enllà d’aquelles estones lliures, amb les quals, gaudeixen davant d’una pantalla d’ordinador o a les seves consoles. Hauran donat els seus primers passos en una indústria innovadora plena d’oportunitats laborals.