Els jocs MMO o Massively Multiplayer Online s’analitzen en aquest segon timeline presentat pel nostre alumnat ENTI de primer curs. En aquest cas, l’equip AFK Team va decidir analitzar els diferents videojocs massius i persistents existents a la xarxa de xarxes, començant pel M.U.D. o Multi User Dungeon dissenyat pel notori Richard Bartle a finals de la decada dels 70. Disfruteu dels títols i dels avatars que molts de nosaltres hem cuida’t i fet evolucionar dins d’ells al llarg dels darrers anys en aquesta retrospectiva visual, exemple de documentalisme cultural.

El projecte de “timeline”, és a dir d’anàlisi documental al llarg del temps, ens permet explorar alguns títols rellevants del mon del joc, del videojoc i del joc aplicat des dels anys 60 del segle XX.

En aquest cas, l’alumnat ENTI de la classe de primer curs es va agrupar en “clans” de 5 persones que havien de decidir temàtica. Entre les disponibles, en genèric: videojocs de plataformes, carreres, “marcianitos”, aventures gràfiques, d’estratègia, en primera persona, etc. i jocs aplicats (Serious Games) en camps diversos i de molt interès i impacte com la medicina (Games 4 Health), l’educació (Edugames), la fisioteràpia i els esports (Exergames), la Neurociència (Braingames), els mitjans de comunicació i el periodisme (Newsgames), la publicitat (Advergames), etc.

Els nostres alumnes ENTI es decidiren finalment per temàtiques com els jocs en primera persona, jocs de rol, jocs amb personatges femenins i jocs en salut, per comentar-ne alguns.

Escollida la temàtica, els “clans” d’estudiants haurien d’examinar almenys 50 títols distints, provar que havien jugat a almenys la meitat al llarg del procés de recerca i treballar un pòster i un vídeo promocional de 30 segons del seu treball (aquest darrer, un “teaser” de producció pròpia) amb estètica pròpia i original així com un bon acabat professional.

Se’ls avaluarien característiques i prestacions com la estructura del mural (infografía), la facilitat de lectura i intel•ligibilitat del que s’exposava i la coherència dels exemples seleccionats. A ENTI sempre des de l’aprenentatge “fent”, el realisme i l’aplicació així com el ”Above & Beyond!!!”.

Assignatura: Història dels Videojocs

Curs: Primer
Professor/a: Dr. Oscar García Pañella

Vols més informació?

CFGS EN ANIMACIONS 3D, JOCS I ENTORNS INTERACTIUSCFGS EN DESENVOLUPAMENT D’APLICACIONS MULTIPLATAFORMA PER A VIDEOJOCSGRAU DE CONTINGUTS DIGITALS INTERACTIUS (DESENVOLUPAMENT DE VIDEOJOCS)GRAU EN CREACIÓ ARTÍSTICA PER A VIDEOJOCS I JOCS APLICATSGRAU EN PRODUCCIÓ DE MÚSICA I SO PER A LA INDÚSTRIA DE L'ENTRETENIMENTMÀSTER EN PRODUCCIÓ I EMPRENEDORIA DE CONTINGUTS DIGITALSMÀSTER EN MÚSICA PER A EXPERIÈNCIES DE L’ENTRETENIMENT

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable U.College of New Technologies, SL +info
Finalitat Gestió de les peticions realitzades a través del Lloc Web i, si escau, de l’enviament de les comunicacions comercials electròniques +info
Legitimació Consentiment de l’interessat +info
Destinataris Es podran cedir dades a: Zip Zap Social PR SL, Dropbox, Google, Classlife Education SL, Globals Design & Development.
Drets Accedir, rectificar, suprimir i oposar-se, així com altres drets, tal com s’explica en la “Informació Addicional” +info
Informació Addicional

Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades en la Política de Privadesa

Vos. accepta el tractament de les seves dades personals de conformitat amb la nostra Política de Privadesa