L’objectiu del nou Grau en Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats (Grau Artist) d’ENTI-UB, la Universitat del Videojoc, és la formació integral dels futurs dissenyadors/es i artistes de jocs. Amb aquesta nova titulació, ENTI-UB torna a ser un centre pioner, oferint els primers estudis universitaris adreçats als artistes digitals de Catalunya amb una estructura acadèmica de tres cursos (180 ECTS). Aquesta Universitat també va ser la primera a oferir el ja consolidat Grau en Continguts Digitals i Interactius (Developer). Així doncs, ENTI-UB aposta per la programació + el disseny, és a dir, per una formació completa, de 360° en videojocs i jocs aplicats.

Durant el Grau Artist, aprendràs a conceptualitzar l’art i el disseny de jocs, videojocs, Serious Games i tot tipus d’aplicacions interactives per a plataformes de mobilitat. A ENTI-UB treballaràs sobre totes les plataformes analògiques i digitals (escriptori, ordinador, smartphone, tablet, consola, realitats virtual i augmentada, etc.). A través d’assignatures com: Teoria de la Imatge, Escenografia en Entorns 3D, Estètica del Cinema, Disseny Centrat en l’Usuari/a, Efectes Sonors en Videojocs i Produccions Digitals, Dibuix per a Produccions Digitals o Animació 3D, aprendràs les tècniques més innovadores per crear personatges o escenaris en 2D i 3D, complementant-ho amb paisatges i músiques. A més, tots els ensenyaments són reals, és a dir, es vinculen a les necessitats del disseny i l’art en els videojocs de manera efectiva.

Altre avantatge del Grau Artist és el d’un professorat de primer nivell, expert en el disseny de videojocs, Serious Games i entreteniment temàtic. Comptaràs amb docents especialistes en el sector com: Samuel Molina (Fukuy) i Flavio Escribano que us introduiran en els fonaments del Game Design; Teresa Vidal, us ensenyarà l’essència de l’animació i els efectes especials de color, texturització i il·luminació; Lourdes Nicolich, els conceptes de l’art i el disseny gràfic; Carlos Coronado, el modelat d’escenaris; Danae Vara, les mecàniques de joc avançades; Ferran González, la composició i el disseny; Ismael Navales, el modelatge 3D; Israel David Martinez, la producció de música i àudio digital; entre molts altres. A més, tots els professors d’ENTI-UB estan vinculats professionalment a la indústria del videojoc i dels Serious Games. Això comporta l’actualització permanent dels continguts i eines tecnològiques, millorant la teva inserció laboral, un cop finalitzis aquests estudis. No en va, disposem de convenis amb molts dels estudis i empreses del sector.

Si ets un apassionat dels videojocs i de l’art, el proper curs 2016-2017, tria el nou Grau Artist d’ENTI-UB, la Universitat del Videojoc.