• 26 desembre, 2016

El professor Jordi Serra, graduat en Multimèdia amb un Màster en disseny i creació de videojocs, imparteix l’assignatura de Disseny d’Interfícies al 3r curs del Grau en Continguts Digitals Interactius (Grau Developer) de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB). Les seves àrees d’especialització i experiència professional s’han centrat en la ludificació, el disseny de joc i la creació d’experiències interactives.

A les seves classes, Jordi Serra combina teoria i pràctica amb l’objectiu de posar de manifest la importància de la interfície en el disseny dels videojocs. A més, la seva assignatura es complementa amb la participació de professionals i experts de la indústria del sector que aprofiten per destacar la importància i les funcions de les interfícies en diverses plataformes que ells mateixos han desenvolupat i estan en el mercat. Sens dubte, conèixer aquests casos reals és molt interessant per a l’alumnat, ja que, poden aplicar el coneixement d’aquestes experiències en el desenvolupament de futurs projectes professionals.

Així doncs, al llarg d’aquesta matèria, els estudiants prenen consciència de la importància de la interfície en el disseny i la creació dels videojocs. En aquest sentit, Serra assenyala que sobretot, intenta transmetre als seus alumnes les bases de la interacció, perquè entenguin que és essencial conèixer com es passa la informació, on va a parar, com li arriba al jugador… I en tot aquest procés, la interfície té un paper molt important i hem de saber com funciona, com s’adapta en funció del tipus de joc o de plataformes. Per exemple, no és el mateix dissenyar un videojoc per una web, una Tablet o per la Wii U; doncs, la interfície d’una videoconsola i la d’un joc d’escriptori són completament diferents.

Finalment, quant a l’aplicació de l’assignatura de Disseny d’Interfícies al món professional, el professor Jordi Serra destaca la necessitat de desenvolupar un esperit crític sobre la feina que els seus alumnes realitzaran en un futur. A banda d’això, també comenta que cal modificar un costum bastant estès que és el fet de realitzar la interfície al final. Segons Serra, el disseny de la interfície ha de ser un dels primers passos a l’hora de plantejar la creació de qualsevol videojoc, doncs, és tan important o més que altres aspectes. De fet, tenir en compte les interfícies des d’un principi, permet que qualsevol persona entengui allò que està passant en el videojoc, a diferència d’altres peces, on no s’entén pràcticament res.

Tria una formació especialitzada i de qualitat, estudiant a ENTI-UB, la Universitat del Videojoc.