L’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) és la primera universitat que imparteix el primer Grau especialitzat en videojocs, Serious Games i entreteniment temàtic. A ENTI-UB s’aposta per una actualització constant dels continguts i s’estableix un contacte permanent amb el sector amb l’objectiu d’estar al dia de les darreres tendències en aquest àmbit. En aquest sentit, cal destacar la col·laboració d’aquest centre amb interessants projectes europeus com la JamToday o el Gamebiz.

La JamToday està formada per 25 partners internacionals de nivell, provinents de diferents ciutats europees i entre ells, es troba ENTI-UB des de Barcelona. Cal destacar que des de la celebració de la primera JamToday, ENTI-UB ha participat i col·laborat activament en aquest format de 48 hores de desenvolupament ininterromput de videojocs.

La premissa de la JamToday és l’aprenentatge basat en jocs o Game-based Learning. Es tracta d’una realitat metodològica avalada per tot tipus de fonts i prestigiosos especialistes. En els darrers 60 anys, s’han desenvolupat milers de Serious Games que formen competencialment, alhora que resulten molt divertits. La millor forma d’aprendre mentre es juga.

La JamToday vol potenciar la metodologia d’aprenentatge basada en jocs per explorar les possibilitats formatives en els àmbits de la competència digital, els hàbits saludables i l’aprenentatge de Matemàtiques. I a través d’ENTI-UB, la universitat del videojoc, pot esdevenir una realitat.

Pel que fa al projecte GameBiz, el seu objectiu és el d’instaurar incubadores de negocis als entorns universitaris i d’estudis superiors, per cultivar l’emprenedoria abans que els estudiants acabin les seves formacions. Per aquest motiu, ENTI-UB participa en aquest projecte per fomentar aquesta col·laboració intersectorial, impulsant les noves empreses nascudes des de la universitat.

En definitiva, la iniciativa GameBiz vol aprofitar un nínxol de mercat potent i treure el màxim rendiment al talent creatiu d’Europa. Es tracta d’un pla entre diversos països, membres de la Unió Europea, per promocionar la creativitat, la innovació i l’emprenedoria a tots els nivells d’educació i d’aprenentatge.

Així doncs, a ENTI-UB obtindràs els coneixements més actualitzats sobre videojocs, Serious Games i entreteniment temàtic, mantenint-te en contacte amb els projectes europeus més importants del moment. Vine a descobrir-ho, estudiant el Grau en Continguts Digitals Interactius o el CFGS en Animació 3D, Jocs i Entorns Interactius.