L’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) és l’única universitat de Catalunya que ofereix dos Graus universitaris especialitzats en videojocs, Serious Games i entreteniment temàtic. Des dels seus inicis, l’any 2013, ofereix el Grau en Continguts Digitals Interactius (Developer) i  de cara al curs 2016-2017, ampliarà la seva oferta formativa amb el Grau en Creació i Producció Digital (Artist). Per això, ara més que mai ENTI-UB es consolida com la Universitat del Videojoc.

Quina és la principal diferència entre aquestes dues titulacions d’ENTI-UB? Doncs, en primer lloc, cal assenyalar que el Grau Developer se centra en la programació en diferents llenguatges, amb un predomini de conceptes matemàtics, algebraics, mecànics i físics. En canvi, el Grau Artist potencia més el disseny i la creativitat; per tant, s’adreça especialment als dissenyadors i artistes digitals de videojocs.

Durant el Grau Developer, treballaràs sobre totes les plataformes analògiques i digitals: jocs de taula, ordinador, smartphone, tablet, consola, realitats virtual i augmentada, etc. Aprendràs a programar però, alhora, també adquiriràs coneixements de disseny de jocs i habilitats en gestió de projectes i integració d’elements artístics. A més, l’enfocament d’aquesta titulació és eminentment pràctic. Des del primer dia desenvoluparàs videojocs, crearàs els teus projectes, treballant en equip, potenciant l’emprenedoria i aprenent a presentar els teus projectes.

Quant al Grau Artist, aprendràs a conceptualitzar l’art i el disseny de jocs, videojocs, Serious Games i tot tipus d’aplicacions interactives per a plataformes de mobilitat. Adquiriràs habilitats artístiques enfocades al disseny de jocs i experiències memorables. Aprendràs a modelar en 2D i 3D i assoliràs els coneixements necessaris per crear personatges, paisatges i músiques.

Finalment, altra diferència és la durada d’ambdós Graus. El de Developer és de quatre anys acadèmics, amb un total de 240 crèdits ECTS i en canvi, el d’Artist és només de tres anys amb un total de 180 crèdits ECTS.

A més, a ENTI-UB, estudiaràs de la mà del millor equip docent, vinculat professionalment a la indústria del videojoc i dels Serious Games. Tria la millor formació, estudiant a la Universitat del Videojoc.