• 2 novembre, 2015

Actualment, Carlos Coronado imparteix l’assignatura Projectes II a l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB). Ha creat diversos videojocs per a importants institucions com el CSIC i el Liceu. Però sens dubte, amb el seu tercer videojoc ‘Mind: Path to Thalamus’ ha aconseguit fer història. Aquest joc va assolir un èxit absolut guanyant sis premis a la darrera edició del Gamelab 2015, celebrada a Barcelona. En concret, va ser guardonat amb el Premi al Joc de l’any; al de la premsa; al millor disseny; al millor art; al millor joc per PC i al rookie de l’any.

‘Mind: Path to Thalamus’ és un joc de trencaclosques en primera persona que situa al jugador en un entorn oníric, surrealista i fantasiós. L’experiència com a jugador és realment fascinant, doncs, podràs manipular el clima i altres elements naturals de l’entorn per avançar en aquesta emotiva història, plena de girs. Podràs canviar cadascun dels aspectes climàtics de l’escenari per resoldre els puzles. És a dir, seràs capaç de passar, en uns segons, del dia a la nit, modificar el nivell de la boira i la pluja, i fins i tot viatjar en el temps entre estacions, canviant d’aquesta manera l’entorn per anar progressant en la història.

Les mecàniques d’aquest joc estan directament relacionades amb el protagonista, amb tot el que li va passar i tot el que està fent. Es tracta d’un home atrapat en la seva pròpia ment, en què haurà d’utilitzar totes les seves eines per escapar cap a la realitat. Mentre juguis visitaràs boscos fantàstics, fosques cavernes i mons desassossegats d’aigua i gel que esdevenen la metàfora d’allò que està sentint el protagonista en cada punt del seu viatge a Thalamus.

Altres destacats projectes de Coronado són ‘Warcelona’ per a Left 4 Dead 2 i ‘Coma: a mind adventure’, sobre com superar l’adversitat en entorns al·lucinants i amb innovadores mecàniques de joc. Habitualment, Carlos Coronado també publica articles a la web especialitzada en videojocs, Zehn Games.

A banda de ser docent a ENTI-UB, Coronado també té experiència com a professor a ESDI, on ha impartit diverses classes, seminaris i tallers, així com l’assignatura de guions i narrativa. El seu punt fort és el disseny de jugabilitat, l’art (gràfics) i l’experiència amb cap, és a dir, ser creatiu però pensant en el teu públic objectiu. Tot plegat ha fet que Coronado es guanyi el seu propi espai al món dels videojocs.

Així doncs, si vols esdevenir un professional del sector dels videojocs; vine a estudiar amb els millors professors a ENTI-UB. Tots els docents procedeixen de l’àmbit del videojoc, els Serious Games i l’entreteniment Temàtic. Tria la millor formació en creació i disseny de videojocs estudiant el Grau en Continguts Digitals i Interactius o el Cicle Formatiu en Animació 3D, Jocs i Entorns Interactius a ENTI-UB.