Conferència de la Gamificació d’Òscar Garcia Pañella

“El món ha canviat. I per bé. El jovent desitja i fins i tot demana que l’aprenentatge sigui divertit i memorable. Així la transferència és major. S’aprèn més i abans i ho sabem també des d’un punt de vista científic, tal i com s’esmentà al gener de 2014 a la revista “Nature” amb un article que vinculava els videojocs amb el desenvolupament cerebral.

Però és important notar que la Gamificació no va de videojocs (només…). També va de jocs analògics com els de taula, cartes i daus, i de consumir contingut en un còmic, en un llibre, a una xarxa social, etc. Fer que passin coses allà a on volem estar. I explicar bones històries al respecte, alhora que oferir reptes continus i èpics. Es tracta de l’aplicació de les complexes lleis del Disseny de Jocs a contexts que no són únicament lúdics, com l’educatiu per exemple.

Tot un seguit de mètriques i protocols que, des de la consultoria més seriosa que no avorrida, garanteixen la motivació pel contingut si se’ls dota, alhora, de les dosi de creativitat i disrupció necessàries. Iniciatives ja existents com DragonBox o Classcraft; Projectes europeus com JamToday i llibres com ‘The Multiplayer Classroom’ de Lee Sheldon en donen fe. Però, en què consisteix? Per on començar? Let’s play!”

Material de reforç:

http://enti.cat/actualitat/todos-jugamos-y-todos-somos-players-aunque-distintos.html

http://www.cateconomica.com/Articulo/Mision-yo-gamifico-tu-gamificas-ella-gamifica

← Tornar enrrere