• 5 setembre, 2016

Del 7 al 9 de setembre se celebrarà VS-Games 2016, la 8a Conferència Internacional en Mons Virtuals i Aplicacions per a Serious Games, a Barcelona amb la participació destacada de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB). Concretament, el Coordinador d’aquesta gran trobada serà el professor d’ENTI-UB, Alun Evans i al Comitè Tècnic es comptarà amb la participació del Director Acadèmic d’ENTI-UB, Òscar Garcia Pañella.

El primer dia d’aquesta conferència, el dimecres 7, la gran amfitriona serà ENTI-UB, doncs acollirà de 18 a 20 h, l’acte d’obertura de VS-Games que tindrà un caire informal, incloent-hi un còctel de benvinguda als assistents i una sessió de  networking, anomenada Indie Game Fair. Els dos dies centrals de VS-Games, el 8 i 9 de setembre, es desenvoluparan al CosmoCaixa de Barcelona, on tindran lloc al voltant de 50 presentacions a càrrec d’investigadors i docents universitaris, procedents d’Europa i d’altres països com el Canadà i la Xina, que aprofitaran per destacar les darreres novetats en l’àmbit dels Serious Games i en el camp de la realitat virtual i augmentada que serà la gran protagonista d’aquest esdeveniment.

La jornada de dijous 8 de setembre, començarà a les 9 h amb la conferència inaugural del professor d’ENTI-UB, Alun Evans que farà una breu introducció i descripció del programa de VS-Games 2016. Seguidament, serà el torn del primer ponent Brian Goldiez, Catedràtic de la Universitat Central de Florida (EUA), que tractarà sobre els Serious Games i la creació d’un ecosistema per a l’èxit. Goldiez sempre ha posat el seu focus en la utilització de la tecnologia per optimitzar el rendiment humà. La majoria de les seves investigacions en jocs aplicats i realitat augmentada s’han emprat en diversos camps, com el militar i el de l’assistència sanitària.

A continuació, es desenvoluparà una àgora/focus grup sobre jocs i educació i també, una sessió, on es treballaran temes relacionats d’una banda, amb la realitat virtual i mixta i de l’altra, amb els jocs i l’aprenentatge. A les 14 h serà el torn de la ponència de Jordi Martín, CEO d’Ubisoft Mobile Barcelona, empresa pionera en el desenvolupament de jocs pels dispositius mòbils des del 2002. Martín abordarà la gamificació en el camp dels Serious Games, combinant la seva sòlida formació i experiència en el sector. Posteriorment, de 15 a 16.30 h, tindrà lloc una nova àgora sobre el disseny dels jocs i una altra sessió sobre gràfics, animació i experiències en el món virtual. Aquesta intensa jornada clourà a les 20 h amb un sopar al restaurant Sagardi 1881 de Barcelona.

Finalment, divendres 9 de setembre serà el tercer i últim dia de VS-Games. A les 11 h, tindrà lloc la intervenció d’Anthony Brooks de la Universitat d’Aalborg (Dinamarca), que centrarà el seu discurs en la descoberta del model més idoni per desenvolupar els Serious Games. Brooks és reconegut com el tercer pensador cultural més influent i a més, és un dels pioners mundials en la utilització dels mitjans digitals en benefici de les persones amb discapacitat. Posteriorment de 12 a 14 h, se succeiran àgores i sessions sobre jocs i fisiologia; els nous prototips de jocs, les aplicacions comercials i professionals; les noves experiències de joc, etc. I per acabar a les 17.15 h es clourà la 8a edició de VS Games 2016 amb el  lliurement de premis als millors projectes presentats.

En aquest enllaç, podeu fer la vostra inscripció i consultar el programa de VS-Games 2016.