Òscar Garcia Pañella, director acadèmic d’ENTI-UB va intervenir ahir dimarts a l’iFest, al Palau de congressos de Barcelona. Durant la jornada de l’iFest, a l’espai Meet Insipiration van tenir lloc 21 ponències, conduïdes per Lluís Marquina, presentador i director del programa Generació Digital a TV3.

A la seva ponència Òscar Garcia va parlar sobre com a tots, sigui en videojocs o en activitats de la nostra vida quotidiana ens agrada jugar. Per il·lustrar-ho va parlar de quan era petit i la seva mare va aconseguir que ell llegís amb un llibre on tu eres el protagonista i decidies que fer a continuació igual que en un videojoc on tens llibertat d’elecció.

També va parlar de la indústria del videojoc a Espanya dient que és una indústria bestial que mou més de 500 milions a Espanya i que a Barcelona mateix hi ha més de 10 o 12 estudis molt grans. Alhora va parlar del fet que sembla que menys dones escullin la formació en aquest camp i va encoratjar-les a què el contemplin com una opció.

Finalment, va parlar d’unes cartes que es diuen “The Art of Game Design“, es poden descarregar gratuïtament des d’internet i presenten preguntes clau perquè desenvolupadors i creadors del món del videojoc vegin noves perspectives i aprofundeixin en el que estan fent.

La jornada a l’iFest va ser un èxit i professionals i creadors del món de la tecnologia, la ciència i les innovacions  es van trobar per parlar d’elements en els seus camps que estan transformant la societat.