Els videojocs van en camí de conquerir totes les pantalles. Sembla que ara només queda el cinema com a espai de projecció sense un comandament amb el que interactuar. Tot arribarà! Però mentrestant, els videojocs sí han conquerit tots els públics. Des de gent gran fins la mainada més novella, les propostes s’adapten a persones d’interessos diversos. I la generació que ha nascut amb una tablet sota el braç no és una excepció.

Els educadors infantils consideren que les aplicacions infantils de jocs són molt positives i una eina útil per estimular. Ja siguin nadons o pàrvuls, resulta sorprenent la destresa i la intuïció que tenen les criatures per descobrir ells sols les regles d’un joc interactiu. Els ajuda a millorar la seva concentració a mesura que creixen i la seva capacitat de centrar-se en una activitat durant un període llarg de temps.

 A la Primària, els videojocs educatius els poden ajudar a comprendre millor matèries com la música, la geografia, la literatura o les matemàtiques. Alhora, són una eina complementària per desenvolupar l’empatia dels infants, perquè al posar-se en la pell dels personatges poden ampliar els seus propis horitzons. A més, tot sovint els videojocs milloren la seva psicomotricitat, en especial la coordinació mà-ull. Pot ser, doncs, una manera divertida i atractiva de treballar diverses àrees clau en el seu desenvolupament.

Per això, cada vegada més escoles s’animen a introduir videojocs en els seus currículums. Són alternatives que es sumen als temaris ordinaris dels llibres de text i que poden ajudar a fer menys feixuga la càrrega lectiva dels petits de la casa. Caldrà, però, desenvolupar videojocs a l’alçada d’aquesta mainada que viu envoltada de pantalles.