Si vols aprendre les tècniques de creació, disseny i desenvolupament dels anomenats ‘Serious Games’ o jocs aplicats, ara ho tens més fàcil que mai. Et pots matricular a Barcelona al Grau en Continguts Digitals Interactius a l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB). El primer Grau Universitari en Jocs Aplicats de tot l’estat, creat conjuntament amb la Universitat de Barcelona i inscrit a la branca d’Arquitectura i Enginyeria.

L’objectiu principal d’aquests estudis és formar-te com a futur dissenyador (Game Designer),  desenvolupador (Developer) o productor de jocs (Producer). La dualitat teòrica-pràctica d’aquesta formació et proporcionarà les eines essencials per a què puguis desenvolupar projectes multidisciplinaris de videojocs des del primer curs.

A més, a ENTI-UB totes les assignatures que duràs a terme estan directament vinculades al disseny i al desenvolupament de videojocs. De manera que com alumne d’aquest Grau aprendràs pas a pas a conceptualitzar, dissenyar, produir i gestionar peces lúdiques i ‘Serious Games’, jocs amb un caràcter multidisciplinari, aplicats a l’àmbit de l’educació o la salut, entre d’altres.

Altre aspecte a destacar és l’equip docent d’aquest Grau, altament especialitzat i relacionat amb aquest sector. Cal dir que tots els professors són de l’àmbit del videojoc, els ‘Serious Games’ i l’entreteniment temàtic. La majoria dels docents d’ENTI-UB tenen la seva pròpia empresa de videojocs o bé, treballen per una gran companyia del sector. Això facilita la connexió amb la innovació del sector i sobretot, més i millors oportunitats laborals pels seus alumnes.

Però això no és tot. Mentre estudiïs aquest Grau, formaràs part de la comunitat d’ENTI-UB, fet que implica un contacte constant amb professors i professionals del sector. Podràs assistir a congressos i esdeveniments, participar en els programes europeus en videojocs i ‘Serious Games’, dels quals forma part ENTI-UB, participar en intercanvis internacionals amb les millors universitats europees i americanes. De fet, ENTI-UB forma part de dos projectes europeus de recerca com són Jamtoday i GameBIZ.