L’objectiu del Grau en Continguts Digitals i Interactius (Grau Developer), la primera titulació de Catalunya especialitzada en videojocs, de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB), és la formació integral dels futurs dissenyadors (Game Designers), programadors (Developer) i productors de jocs (Producer). Durant els quatre cursos d’aquesta formació, amb un total de 240 crèdits ECTS, aprendràs a conceptualitzar, dissenyar, desenvolupar i monetitzar jocs, videojocs, jocs aplicats (Serious Games) i tot tipus d’aplicacions interactives per a plataformes de mobilitat. A més, a ENTI-UB treballaràs sobre totes les plataformes analògiques i digitals (escriptori, ordinador, smartphone, tablet, consola, realitat virtual i augmentada, etc.); combinant l’àmbit tecnològic amb el creatiu. Aquesta suma és imprescindible per convertir-se en un professional del joc i de les experiències memorables.

Des del primer dia de curs, posaràs en pràctica aquesta formació dual, a través d’assignatures com Matemàtica discreta i estadística; Programació, Usabilitat i anàlisi de jocs; Tècniques d’intel·ligència artificial per a videojocs i d’altres més creatives com Modelatge d’escenaris, Disseny de videojocs o Interfícies d’Usos; seràs capaç de desenvolupar projectes multidisciplinaris des del principi.

A més, al Grau Developer d’ENTI-UB es posa en pràctica el learning by doing, un model experiencial, en el qual, no es distingeix entre la teoria i la pràctica, perquè caminen fusionades des del primer moment. D’aquesta manera, aprendràs a treballar en equip, assumint els mateixos rols que a la indústria del videojoc, utilitzant metodologies àgils de gestió, com fan servir a les empreses reals. Per tant, crearàs el teu projecte i et convertiràs en emprenedor des del minut zero.

Altre avantatge important és l’excel·lent professorat d’aquesta Universitat, vinculat professionalment a la indústria del videojoc, els Serious Games i l’entreteniment temàtic, garantint d’aquesta manera, una actualització permanent dels continguts i tecnologies emprades; així com, una millor inserció laboral de l’alumnat, un cop han finalitzat els estudis. Cal destacar a professionals experts com: Òscar Garcia Pañella, Director Acadèmic d’ENTI-UB, investigador en ludificació i tecnologia de l’entreteniment; Richard Hebert, Coordinador acadèmic, expert en producció multimèdia i ludificació; Jordi Campos, programador especialista en aprenentatge interactiu, robòtica educativa i intel·ligència artificial; Jordi Radev, enginyer informàtic especialitzat en Intel·ligència Artificial i programació.

També cal esmentar a Héctor Fuster, Psicòleg especialista en addicció als videojocs, i escriptor del llibre: ‘Nuestros hijos y sus videojuegos’; David Collado, Indie Game Developer i Game Jammer; Danae Vara, Producer a Digital Legends Entertainment especialista en Q&A; David Jaumandreu, enginyer multimèdia i d’informàtica, CEO a Undercoders i ànima dels Indie Burguers Awards; Carlos Coronado, especialista en realitat virtual, dissenyador indie de l’any 2015 i creador del guardonat videojoc: Mind: Path to Thalamus; David Xicota, Soci a Gamedonia i a Edenic Games; Rita Costa, Enginyeria industrial, imparteix àlgebra, matemàtica discreta; Samuel Molina ‘Fukuy’, reconegut youtuber i dissenyador de videojocs, entre molts altres.

Aprèn a programar tot tipus de videojocs i jocs aplicats, estudiant el Grau Developer a ENTI-UB, la Universitat del Videojoc.