La Universitat del Videojoc va poder gaudir, dijous 23 d’octubre, d’una conferència  especial. I és que davant de l’alumnat s’hi trobava un jove Pol Jeremias amb ganes d’explicar la seva experiència en el camí a Silicon Valley, aquell paradís on tots voldríem arribar. Però, Jeremias advertia des d’un començament que el viatge està ple d’errors i de males passades i que no és un camí de roses.

 

Els assistents a la conferència escoltaven atentament les paraules d’un jove que va voler mostrar gran part dels projectes que l’han portat on és ara, des dels més estrambòtics fins als de més èxit. Per Jeremias, lo important no són els diners sinó els projectes, el prestigi o els contactes que puguis fer. “Encara que no tinguis beneficis fes coses”, destacava.

 

Un dels consells més recordats per Pol Jeremias és la idea de “tira’t a la piscina. Què és el pitjor que et pot passar? Com a mínim aprendràs!” Amb aquesta frase va iniciar-se en la seva etapa universitària als Estats Units on va haver de treballar de valent i deixar de banda la vida americana per dedicar-se exclusivament a estudiar, programar i col·laborar amb projectes que sorgien de la Universitat. A partir d’aquell moment, Jeremias va trobar-se en un cercle on les idees fluïen i, juntament amb molts companys de viatge, iniciava projectes engrescadors on demostrava la seva experiència. Aconsellava, així, als estudiants d’ENTI que “és molt fàcil iniciar projectes, lo important és saber tancar-los”.

 

Finalment, el barceloní va parlar de l’experiència de treballar en un projecte de grans dimensions com el Videojoc  Star Wars 1313 -que finalment no va arribar al mercat. Es tractava d’una superproducció en la que hi van treballar durant quatre anys. Jeremias s’encarregava del sistema d’il·luminació del joc, una modalitat que li va permetre especialitzar-se i conèixer grans professionals del mercat del videojoc. Amb aquests companys, després del projecte de LucasArts, van iniciar una nova empresa anomenada SomaPlay en la que estan creant els seus primers videojocs.

 

El coordinador d’ENTI, Oscar Garcia, va destacar al final de la conferència els magnífics consells que havia donat Pol Jeremias i va recordar a tots els estudiants que han de treballar de valent i tenir presents sempre les paraules de professionals com ell.