Skip to content

3 alumnes d’intercanvi internacional a ENTI-UB ens expliquen la seva experiència

3 alumnes d’intercanvi internacional a ENTI-UB ens expliquen la seva experiència

 

Durant aquest curs hem tingut entre nosaltres diversos estudiants estrangers que provenen d’escoles amb programes sobre videojocs. Hem parlat amb 3 d’ells per conèixer com ha és la seva experiència a l’escola i vivint a Barcelona.

[] Alejandro Tèllez, 22 anys. Jalisco, Mèxic.

Instituto Universitario Amerike

Cursa el grau  “Arte Digital para Videojuegos” d’Amerike.

 

Sempre he tingut proper el món dels videojocs i volia estudiar una cosa relacionada. A Mèxic és molt difícil trobar estudis d’aquesta matèria que siguin impartits per una universitat fiable. De fet, tot el tema dels videojocs està encara una mica mal vist a Mèxic, com si no fos una professió digna, però gràcies a un anunci de ràdio vaig descobrir Amerike i el seu programa d’estudis basat en els de l’ENTI-UB.

Des d’Amerike sempre han promocionat que vinguem a ENTI d’intercanvi i ho proposen com l’opció més accessible. A la llista de les meves prioritats mai va estar anar a fora, però un cop fent la carrera em va interessar molt que ENTI fos un centre associat a la Universitat de Barcelona.

Ara mateix porto 2 mesos vivint a Barcelona. Em fa molta gràcia sent el mateix idioma, les diferencies modals en certes expressions. Em generen un “cringe” intern escoltar algunes frases o paraules del vostre castellà, ha, ha… També m’he quedat sorprès del respecte extra que es dona als vianants. La manera de conduir i de moure’s pels carrers a Mèxic és molt diferent.

Sobre la meva experiència a les aules diria que tinc sentiments contraposats. Per un costat positius per què veig que les instal·lacions i el maquinari dels ordinadors és molt avançat i ens permet fer exercicis i experimentar, però per altra banda no m’he acabat d’acostumar a la manera en què alguns professors donen les seves valoracions de la teva feina. A Mèxic es va amb molt més tacte per no ferir l’orgull de ningú i aquí es diuen les coses de manera molt directa.

També m’havia fet la idea quan encara era a Mèxic que l’ENTI seria com un gran campus amb molts edificis, i em va decepcionar una mica veure que era una escola tant petita, però és clar, ja he vist que les coses a Espanya són diferents amb els temes de l’espai, però si un alumne de la meva facultat em demanés consell sobre si venir a ENTI  jo li ho recomanaria i li destacaria el nivell dels professors i dels equipaments.

[] Maria Katzarova, 21 anys. Bulgaria.

Estudiant de la Breda University of Applied Sciences a Holanda.

Fa la carrera de “Creative Media and Game Technologies”.

 

Quan estava acabant l’institut no sabia el què volia fer però estava segura que seria alguna cosa relacionada amb dibuixar, matemàtiques o programació i estava mirant opcions a les jornades de portes obertes de les universitats i va ser per casualitat que em vaig assabentar dels graus d’animació i buscant informació sobre estudiar animació vaig descobrir el grau de videojocs.

Cada any a la Breda fan una presentació amb les possibilitats de sortir a fora d’intercanvi i així vaig trobar ENTI-UB. Quan vaig anar de Bulgària a Holanda va ser un canvi molt positiu per mi i volia provar-ho de nou anant a un altre banda, sobretot a un país que fos del sud d’Europa i Barcelona era la ciutat més gran que hi havia en un país de clima càlid, així que… ha, ha, ha… A més de petita havia estudiat espanyol així que era perfecte per poder recordar i treure’n profit.

Ara porto uns 3 mesos vivint a Barcelona i realment fa molta més calor que a Holanda o a Bulgària. La meva vida és molt diferent: per exemple ara surto molt més de festa! Però també he de dir que estava a Breda durant el temps més dur de les restriccions per Covid així que no sé si el canvi ha sigut només pel lloc o per les noves condicions.

Pel que fa a l’escola, la paraula que millor defineix la meva experiència és diferent. És molt diferent de com estudiava a Holanda on la forma d’apropar-se a l’ensenyament i a les temàtiques és molt més pràctica, mentre que aquí tot passa abans per molta teoria. Aquí també faig moltes assignatures mentre que a Breda ens enfocàvem sobretot en parts més concretes. Però de l’ENTI sobretot destacaria que està molt bé que ens vulguin preparar en moltes àrees diferents. Per exemple quan surti d’aquí tindré una bona visió de temes com UI, UX, Level Design, Direcció Artística, etc… que en altres llocs no hagués tocat mai.

Sobre el meu futur encara no estic molt segura. Quan deixi ENTI-UB encara em quedarà un any més ( a Breda aquest grau és de 4 anys) i llavors buscaré feina però estic molt indecisa. Crec que ni desprès d’aquest quart any tindré clar què és el què vull fer.

[] Dario Pinto, 21 anys. Portugal

Estudiant IP Bragança

Estudiant del grau “Design de Jogos Digitais”. Se centra en temes d’art tot i que és molt general i inclou moltes coses.

 

Sempre m’han agradat els videojocs, i tinc un germà que també va anar al IPB així que he seguit les seves passes per estudiar aquest grau.

A la meva universitat sempre he vist gent d’intercanvi que venia i s’ho passava molt bé, així que jo també volia provar de fer una estada a fora. Una vegada es va muntar un acte internacional i l’Òscar Garcia Pañella de l’ENTI-UB (el nostre director acadèmic) hi va ser present i així vaig descobrir l’escola i que era un destí per poder fer intercanvi.

No em va costar decidir-me per què coneixia ja el nom de Barcelona, que els idiomes són molt semblants i està força a prop de Portugal. Ara ja porto 3 mesos aquí i una de les coses que més m’ha sorprès de la ciutat és que està força descentralitzada. Hi ha un munt de punts interessants repartits per la ciutat que em serveixen d’inspiració per al meu art.

He de dir que a l’ENTI m’he sentit realment com a casa. Ja coneixia algunes persones que havien estat i al arribar em va semblar tot molt familiar i conegut, com si fos a casa. D’aquí destacaria el propi edifici de l’escola amb les seves parts diferenciades pels estudis de música o els de videojocs però amb un tema comú, en canvi  a la meva universitat a Portugal està tot barrejat amb ciències polítiques, enginyeria, etc… Aquí puc sentir realment les “vibracions friquis” ha, ha, ha!!

Veig moltes oportunitats al meu futur un cop acabi el meu grau. De fet, just ahir vàrem tenir una fira de l’ocupació ( la ENTI Career Fair que organitza ENTI Alumni) i vaig veure moltes possibles propostes. Així qe potser em decideixo a quedar-me treballant per aquí per què he tingut molt bones sensacions.

Alejandro, Mariya, Dario moltes gràcies als 3. Esperem que hagueu tingut un bon record del vostre pas per l’escola i molta sort en el futur!!

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!