Skip to content

A ENTI-UB et preparem per a treballar en la indústria del videojoc i altres sectors

A ENTI-UB et preparem per a treballar en la indústria del videojoc i altres sectors

Fins fa poc menys d’una dècada, els professionals que es dedicaven al món dels videojocs s’havien especialitzat en altres àmbits del coneixement com l’enginyeria, la programació o l’art gràfic, adaptant la seva formació i coneixements a les eines que existien fins al moment. Afortunadament, avui dia existeixen estudis específics i una oferta formativa especialitzada com la que podeu trobar a ENTI, centre adscrit a la Universitat de Barcelona, que a més d’oferir coneixements concrets, pot obrir les portes a molts altres sectors.

 

Estudiar un grau, màster o cursar formació professional enfocada al món dels videojocs pot aportar molts coneixements als estudiants, permetent-los adquirir competències aplicables a sectors no relacionats amb l’oci interactiu. Per exemple, un professional del desenvolupament de videojocs especialitzat en programació pot treballar desenvolupant aplicacions per a dispositius mòbils, sistemes d’intel·ligència artificial i en altres àrees informàtiques.

 

Aquest fet es dóna especialment en l’àmbit dels serious games, un tipus de jocs multidisciplinaris que se centren en temàtiques i àmbits de coneixement diversos. Els serious games són coneguts com un mètode d’aprenentatge o game-based learning, que permet desenvolupar experiències formatives en sectors com el de l’educació, la cultura, la medicina i l’esport.  

 

L’àmbit del disseny té una importància cabdal en el sector dels videojocs. Un especialista en videojocs està preparat per treballar en sectors com el disseny gràfic, el disseny 3D, la il·lustració, la direcció d’art o fins i tot el cinema, indústries en les quals l’element visual és l’eix central. La creació multimèdia és un àmbit que també ofereix moltes possibilitats. L’àmbit artístic i la part estètica és el que ens crida l’atenció a primera vista, per això un especialista de creació artística per a videojocs pot desenvolupar la seva visió en àmbits relacionats amb la direcció d’art o la creació visual i sonora.

 

Un altre àmbit relacionat amb la creació de serious games és el de la salut, ja que aquests es poden centrar en el camp de la medicina, la psicologia, l’educació social i la sociologia. Tot i que els videojocs es relacionen tradicionalment amb la idea de diversió i entreteniment, darrerament també s’utilitzen en el tractament de diverses patologies enfocant-se a millorar els resultats dels pacients, o perfeccionant la formació del personal sanitari.

 

Els videojocs, i especialment els serious games, estan estretament relacionats amb l’àmbit de l’educació, ja que el professional té totes les eines necessàries per dur a terme una experiència de transformació educativa a través del joc, en el que el jugador es troba plenament integrat en l’experiència.  

 

Finalment, rebre formació en l’àmbit dels videojocs implica desenvolupar coneixements basats en les noves tecnologies, conèixer les últimes tendències d’aquest sector com la realitat augmentada, les aplicacions multiplataforma, l’oci virtual i els diferents dispositius. Tenir una formació especialitzada en videojocs pot ser útil per dedicar-se al sector tecnològic, la innovació i l’àmbit digital.

 

Els estudis que ofereix ENTI-UB proporcionen un ampli ventall de possibilitats que van des dels graus en continguts digitals interactius, creació artística, producció de música i so per a la indústria de l’entreteniment o fisioteràpia i tecnologia, fins a màsters i postgraus en e-leadership i digital management, música i so, gamificació i tecnologia aplicats a l’educació, animacions 3D, jocs i entorns interactius, entre d’altres. Si estàs pensant a ampliar els teus coneixements a l’àmbit del videojoc, però no vols tancar-te a altres possibilitats no ho dubtis i vine a descobrir tots els sectors als quals podràs accedir gràcies a ENTI, centre adscrit a la Universitat de Barcelona.

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!