Skip to content

Alumnes del cicle en ASIX+Ciberseguretat visiten el Supercomputador Marenostrum

Alumnes del cicle en ASIX+Ciberseguretat visiten el Supercomputador Marenostrum

Els alumnes del CFGS en Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa perfil Ciberseguretat van tenir la possibilitat de fer una visita al Barcelona Supercomputing Center i poder entrar a “La Capella”, el lloc on s’allotja el supercomputador Marenostrum 4 i també es va veure en fase de construcció el nou Marenostrum 5, que es posarà en funcionament a l’estiu.

En aquesta visita varen poder veure com és el supercomputador, quins elements el constitueixen i com es pot usar i accedir, cosa que es fa de manera remota cedint el temps de computació a diverses institucions i investigadors de tot el món. Això fa que sigui un equipament molt sensible a les interferències externes o alas intents d’atac i per tant ha de comptar amb unes mesures de seguretat excepcionals.

Gràcies als supercomputadors, tota mena de càlculs que en condicions normals trigarien dècades es poden fer en segons, i per això al BSC es duen a terme projectes que requereixin gran potència de càlcul ja sigui en el camp de la enginyeria, la biologia, o la simulació de materials, física o medicina entre d’altres.

 

 

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!