Skip to content

Ampli ventall de sortides professionals en un sector en creixement, la indústria dels videojocs

Ampli ventall de sortides professionals en un sector en creixement, la indústria dels videojocs

Dintre de les sortides professionals més demandades actualment per les empreses es troben aquelles vinculades a les noves tecnologies interactives. Per això, és molt important que, donada l’alta demanda, existeixin ensenyaments actualitzats i adaptats totalment a les noves necessitats de la indústria. ENTI, com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona, és una escola pionera en la formació de professionals que es vulguin especialitzar en el sector dels videojocs i els serious games. 

És un centre que ofereix una àmplia oferta formativa en Cicles Formatius de Grau Superior, Graus Universitaris, Màsters i cursos. Estudiar a ENTI-UB proporciona als seus alumnes la possibilitat de viure el sector des del minut zero, ja que obre les portes a estades de pràctiques en importants empreses i brinda la possibilitat d’assistir a grans esdeveniments, fires i congressos com Gamelab o Nice One. I viure i ser part del sector per a que finalitzada la formació necessària estiguis totalment preparat per formar part d’una indústria que no para de créixer. 

Sortides professionals amb més demanda

La indústria del videojoc requereix cada cop professionals més especialitzats en àrees concretes. Per això, constantment apareixen nous perfils laborals. El nostre compromís, com a centre educatiu de referència és preparar als nostres alumnes per afrontar els nous reptes del sector. Actualment, entre les professions més demandades cal destacar les següents:

Game Designer

Els dissenyadors són els encarregats de desenvolupar el sistema, concepte i viabilitat del producte. Pensen en la idea del videojoc, l’estructura i el seu desenvolupament abans que es dugui a terme. En altres paraules, són els creadors conceptuals del videojoc. Existeixen diversos tipus de dissenyadors, cadascun d’ells dedicat a la seva especialitat, entre els quals trobem dissenyador/a de videojocs i jocs aplicats.

Game Developer

Els desenvolupadors són els encarregats de traslladar la idea del joc a una plataforma física, sigui un ordinador o una consola. La seva responsabilitat rau a pensar en els aspectes tècnics del joc. Existeixen diverses especialitats dins del món del desenvolupament de videojocs, com per exemple els desenvolupadors per a dispositius mòbils, web, cross-media (instal·lació interactiva), videojocs o jocs aplicats, etc. Si es cursen estudis especialitzats també es pot optar a feines en àrees de projectes en continguts digitals interactius, tècnic/a en Playtesting, especialista en simulació i realitat virtual, etc.

Digital Animator

L’Animació és una tècnica que consisteix a dotar artificialment de moviment a objectes inanimats. Actualment s’aplica a molts àmbits. La seva tasca va des de la concepció de la idea, passant pel dibuix de les parts de la futura animació, l’animació computada, el disseny dels fons de l’animació, la creació dels personatges, la postproducció, etc. 

Level Designer

Els dissenyadors de nivells participen en el disseny dels jocs, però només a una part d’aquest. La seva tasca és prendre les especificacions definides pel dissenyador i entra en detalls com accions, esdeveniments, objectes i entorn. 

3D Modelling Artist

Els artistes del modelatge 3D creen els models per a tots els recursos artístics en 3D del joc: personatges, armes, vehicles, mobles, arbres, roques, etc. Sovint comencen amb un dibuix senzill o en 2D d’un artista conceptual i construeixen els seus models en 3D a partir d’això.

Audio Programmer

El so d’un joc, tant els efectes de so com la música, són part integral de l’experiència de joc. Els programadors d’àudio escriuen l’script que determina funcions com el volum i fa possible que efectes com el tret o els passos es desencadenin mitjançant les accions del jugador. També són responsables del desenvolupament del programari que integra els fitxers d’àudio al joc. Després d’haver dissenyat i creat noves eines d’àudio, donen suport als programadors i dissenyadors a l’hora d’utilitzar-les. També s’encarreguen de provar i depurar el codi d’àudio.

Concept Artist

L’aspecte visual d’un joc és de gran importància. Els artistes especialitzats en Concept Art fan realitat la visió del creador del joc, i defineixen l’entorn, els assets gràfics i els personatges. La seva funció és vital per què animadors, grafistes i game designers comprenguin com ha der ser el món del joc i aquest es mantingui coherent a nivell visual.

Com heu pogut llegir, són moltes les sortides professionals que s’obren camí a la indústria del videojoc. Per això és important l’existència d’una formació especialitzada i de qualitat que apropi els alumnes a la formació necessària per triomfar en aquest sector. Per a més informació sobre totes les possibilitats que ofereixen aquest tipus d’estudis, podeu visitar la nostra pàgina web.

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!