Skip to content

Àmplia oferta formativa especialitzada en videojocs

Àmplia oferta formativa especialitzada en videojocs

El sector dels videojocs segueix creixent i avançant a gran velocitat. Institucions com ENTI-UB ajuden al desenvolupament d’aquesta indústria posicionant-se com l’únic centre universitari especialitzat en el sector dels videojocs i els serious games. En aquest article analitzarem la seva importància en la societat contemporània i l’àmplia oferta formativa que ofereix en un sector que no s’atura. 

Actualment, Catalunya és el principal motor de la indústria dels videojocs a l’Estat espanyol, presentant-se com a seu de les principals empreses internacionals del sector com ara Ubisoft, Gameloft, King, Scopely i Riot Games entre d’altres. A més, trobem que dos dels principals esdeveniments de videojocs més visitats pels professionals d’aquesta indústria se celebren a Catalunya: Gamelab i Nice One Barcelona.

Actualment, existeixen 160 empreses censades legalment a Catalunya, a les quals se sumen 63 petites start-ups amb projectes en fase de desenvolupament. Aquestes joves empreses presenten, en la majoria dels casos, menys de 10 anys d’antiguitat. Les xifres ens diuen que la indústria catalana del videojoc ha facturat el 53% del total del capital de l’Estat, mostrant un creixement continu. És per aquest motiu que no podem ignorar la seva importància.  

Si ens aturem a analitzar el perfil dels professionals que es dediquen a aquest sector veiem com el 56% dels llocs de treball que es generen es distribueixen en tres grans categories: programadors, artistes i dissenyadors de videojocs. La resta de perfils estan relacionats amb l’àmbit del màrqueting i la gestió, o amb aspectes tècnics específics relacionats amb els videojocs. 

Cal destacar que el perfil dels professionals del sector dels videojocs català és jove, on trobem un 43% menors de 30 anys, i un 51% que tenen entre 30 i 45 anys. La majoria de professionals del sector presenten perfils laborals molt ben definits i per competir en aquest mercat han de buscar una formació especialitzada i adequada. Afortunadament, a Catalunya existeix un gran ventall de sortides professionals en el món dels videojocs, però no hem d’oblidar que triar una formació adaptada a la demanda de perfils que reclama la indústria és essencial per aconseguir l’èxit.

 

ENTI-UB, centre especialitzat en videojocs

L’Escola de Noves Tecnologies Interactives, centre adscrit a la Universitat de Barcelona, és pionera en aquest àmbit. I esdevé el primer centre universitari especialitzat en aquest sector, oferint una àmplia oferta de Graus, Màsters i Cicles Formatius de Grau Superior dedicats a la formació de professionals del sector dels videojocs. Una formació que inclou tota la cadena de creació, programació, disseny gràfic, producció i música.

Perseguim un objectiu clar, proposar una formació impartida per docents que van més enllà de la seva especialitat acadèmica, coneixent a fons el món del videojoc no només de forma teòrica sinó també pràctica. Els nostres docents treballen diàriament dins de la indústria del videojoc, mantenint un contacte permanent amb el sector, un element fonamental per aconseguir destacar en el sector.  

 

El marcat caràcter dinàmic del sector dels videojocs fa que els programes variïn, els llenguatges evolucionin i les necessitats dels usuaris vagin canviant. Per això és important mantenir un contacte permanent amb la indústria i estar al dia de totes les novetats. El nostre plantejament acadèmic ofereix una formació completa que prepara als alumnes per a treballar en qualsevol empresa del sector, enfocant-nos, especialment, en l’emprenedoria.

El mètode que proposem des d’ENTI-UB planteja projectes reals, seguint un model de learning by doing. A través d’ENTI-Pro i StartUB! els alumnes poden desenvolupar els seus projectes fent-los realitat. Dediquem la màxima atenció als alumnes dels nostres programes, oferint un acompanyament personalitzat i donant tot el suport i atenció que necessiten per aprofitar al màxim la seva experiència acadèmica. Per això, les nostres classes estan organitzades en grups reduïts i els tutors fan un seguiment proper durant tot el procés d’aprenentatge. 

D’aquesta manera, els estudiants poden gaudir i viure el sector dels videojocs de prop, integrant-se des del primer moment al món professional d’una manera real. Per exemple, a través d’estades de pràctiques, assistència a grans esdeveniments, fires i congressos. ENTI és el sector i per això constitueix una via fiable per arribar a dedicar-s’hi professionalment.

Tractant-se de l’àmbit digital, comptem amb tota la tecnologia i innovació, posant-la a l’abast dels nostres alumnes per aprendre des de dins el funcionament de la indústria dels videojocs. Apostem per la gamificació, pels jocs aplicats i els anomenats serious games

Dins la nostra àmplia oferta formativa podeu trobar diversos Graus especialitzats, com el Grau en Continguts Digitals Interactius (Developer), el Grau en Creació Artística per a Videojocs (Artist) i un Grau en Producció de Música i So per a la Indústria de l’Entreteniment. Pel que fa a la formació professional, destaquem el CFGS en Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i el CFGS en Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius. Finalment, pel que fa a formació postuniversitària trobem el Màster en Ciència i Tecnologia en Futbol, el Màster en Música i So per a Experiències de l’Entreteniment, el Màster en Joc, Gamificació i Tecnologia aplicats a l’Educació, i el Postgrau en E-Leadership & Digital Management Empresarial i Institucional.

En definitiva, l’oferta formativa que ofereix ENTI-UB està dirigida a oferir una especialització en el camp de l’Art Digital, la Programació o el Disseny de Videojocs per a professionals experts en videojocs i serious games de gran qualitat. Si estàs pensant a dedicar-te al sector o bé vols ampliar els teus coneixements no ho dubtis més i descobreix la nostra oferta. També pots apuntar-te a una de les diferents Jornades de Portes Obertes Virtuals que organitzem, ja que a més de conèixer en profunditat els estudis que t’interessen, també podràs resoldre tots els teus dubtes.

 

JORNADES DE PORTES OBERTES ONLINE

 

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!