Skip to content

Barcelona, hub creatiu i d’emprenedoria en el sector dels videojocs

Barcelona, hub creatiu i d’emprenedoria en el sector dels videojocs

Barcelona és una de les ciutats més cosmopolites de tota Europa i un destí perfecte per viure i treballar. L’excel·lent clima, l’economia dinàmica i la seva gran riquesa cultural l’han convertit en un important hub creatiu i d’emprenedoria. L’ecosistema català en el sector dels videojocs s’ha posicionat com un dels més competitius en els darrers anys, convertint Barcelona en la quarta ciutat europea més innovadora segons l’Innovation Cities Index, 2thinknow (2019). 

Catalunya representa una de les principals destinacions europees de la indústria dels videojocs, sent la cinquena en creació de llocs de treball. Aquesta activitat s’ha centralitzat a Barcelona, una de les millors ciutats tech del món, aconseguint reunir un conjunt de desenvolupadors de videojocs i de talent local inigualable. No és sorprenent que Barcelona hagi estat seleccionada com la cinquena ciutat preferida del món per treballar (Decoding global talent, BCG, 2019), convertint-se en un imant pels joves professionals i investigadors de tota Europa.

El sector dels videojocs demostra que Barcelona presenta un creixement constant, tant en nombre d’empreses que fixen la seva seu a la ciutat comtal, com en xifres econòmiques. Podem afirmar que Catalunya és el motor de l’ecosistema del sector dels videojocs espanyol, representant el 53% de la seva facturació total. La seva importància com a hub tecnològic i empresarial és innegable, ja que domina el panorama europeu d’inversions tecnològiques, seguint de prop a Londres, Berlín, París i Estocolm. A més, compta amb un conjunt de multinacionals i de petites empreses locals que la fan líder en el sector.

Les fires del sector del videojoc que se celebren a Barcelona suposen un important punt de trobada. La major part d’aquests esdeveniments s’han adaptat a les circumstàncies actuals, mantenint el seu compromís i suport, en format virtual accessible internacionalment i de forma gratuïta, aconseguint reunir als líders més influents de la indústria mundial del videojoc.

La seva excel·lent ubicació geogràfica converteix Barcelona en una de les ciutats més buscades per a les inversions estrangeres, suposant el 7,0% de la inversió en capital d’Europa occidental. De fet, són moltes les empreses internacionals de videojocs que trien Barcelona com a destinació tech, obrint les seves seus a la ciutat, convertint-la en un pol d’atracció per a professionals i desenvolupadors de videojocs, cosa que l’ha situat com a segona ciutat europea en nombre de graduats en TIC i la quarta en nombre de treballs creatius.

El sistema universitari català ha estat considerat el tercer millor d’Europa (The Times), seguint un model educatiu líder en l’àmbit dels videojocs que destaca per la seva capacitat d’atracció del talent local i d’arreu del món. En comparació amb altres grans ciutats europees, Barcelona presenta costos de vida moderats i compta amb costos laborals molt competitius. A això se li suma un nivell i qualitat de vida inigualable, sent una de les millors ciutats pel que fa a la conciliació vida-treball.

Està demostrat que Barcelona és un lloc privilegiat per al desenvolupament de videojocs, sent la matriu del millor talent internacional, en un sector que no deixa de créixer i oferir grans oportunitats per invertir i treballar. Per això ENTI-UB es troba al centre del món formatiu i laboral dels videojocs a la ciutat. Visiteu-nos i descobriu el que és estudiar, treballar i respirar l’univers dels videojocs a la metròpoli tecnològica del Mediterrani.

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!