Skip to content

BeatsbyGirlz, curs de producció musical per a noies

El curs de producció musical per a noies, organitzat per la plataforma BeatsbyGirlz amb la col·laboració d’ENTI Sound i Ableton, ha tancat la seva segona sessió presencial a les nostres aules.

El dissabte 8 de febrer, nou noies van tenir la seva segona classe amb la productora de música electrònica, Tuna Pase.

Aquest curs de producció musical amb el programa Ableton es desenvolupa en 3 sessions de dissabte, una cada mes, per donar temps per treballar a casa les coses apreses a cada classe.

La primera sessió va tractar sobre el funcionament bàsic del programari Ableton – un dels més utilitzats per a la producció musical- i les seves funcions principals per poder començar a fer música. Es va deixar com a feina per a casa, crear una peça musical pròpia. A la segona classe, després de repassar la seqüència d’inici d’una sessió amb l’ordre correcte d’iniciar els aparells i els programes, es va dedicar a realitzar un liveset amb Ableton Push on cada estudiant va realitzar una actuació en directe. Això va permetre que experimentessin amb les diferents pistes d’àudio i MIDI que havien preparat a casa i amb les diferents funcionalitats i efectes que ofereix el programari, posant èmfasi en l’obertura i el tancament de la sessió. La tercera classe del curs, que es realitzarà al mes de març, serà el punt i final d’aquest curs.

Les assistents a la classe (que van passar per un procés de selecció per poder accedir al curs), són un grup de noies molt diverses tant en perfils com edats, que busquen iniciar-se o aprofundir més en la producció musical com a eina per realitzar els seus projectes artístics. De les alumnes, algunes tenien certa experiència utilitzant l’Ableton o algun altre DAW, d’altres era el primer cop que el tocaven. Sobre els motius per realitzar el curs, algunes ho volien per poder gravar la seva pròpia música i instruments, altres per a projectes de música electrònica i, fins i tot, per a música en directe i integració amb productes audiovisuals. Però totes coincidien que el sector musical de la producció està molt masculinitzat i aplaudien iniciatives com la de BeatsbyGirlz per fomentar entre les noies l’afició per la producció.

Quan encara queda una sessió més per acabar aquesta edició, ja està oberta la convocatòria per a la segona. Si sou noies i teniu interès en el camp de la producció musical, us podeu apuntar omplint aquest formulari fins al 23 de març. Es farà una selecció entre totes les candidates i si heu estat escollides rebreu un email el 30 de març per començar el curs, que s’impartirà durant els dissabtes 18 d’abril i 9 i 30 de maig.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!