La conceptualització de l’art i el disseny dels videojocs és una part fonamental en la creació de qualsevol joc. És per això, que el Grau en Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats (Grau Artist) de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) està dedicat a la faceta més artística del procés de creació de videojocs.

En la següent llista us presentem cinc exemples de videojocs amb un excel·lent apartat artístic i, potser més important, que han aconseguit captar perfectament l’essència del joc, ja que la imatge artística no és només fer que el joc es vegi bé sinó que és part integral del desenvolupament del videojoc.

  • Limbo: Típic joc de plataformes amb 2D en el que l’objectiu principal és seguir avançant i resoldre alguns trencaclosques de manera senzilla. El disseny del joc destaca perquè només s’utilitza una escala monocromàtica, del blanc al negre, i juga molt amb les ombres i les llums per crear un món molt particular.
  • Journey: A vegades menys és més. L’aclamat videojoc indie publicat el 2012 va destacar per la seva aposta per l’exploració lliure, on el jugador ha de realitzar un viatge a una misteriosa muntanya. L’apartat gràfic és minimalista però la combinació de colors pastel amb unes formes simples el converteixen en una autèntica obra d’art.
  • Broken Age: Aventura gràfica molt centrada en la història però que no descuida en absolut l’apartat artístic. El joc està dividit en dos mons on pots controlar a dos personatges diferents. La part innovadora pel que fa a l’art és que cada un dels dos mons té un disseny molt marcat, emfatitzant les diferències entre els personatges.
  • Persona 5: Proposta amb molta personalitat de Masayoshi Suto. Ja des dels menús inicials pots veure la singularitat del projecte. Persona 5 és un videojoc de rol de temàtica ‘picaresca’ que combinant tres colors (el blanc, el vermell i el negre) aconsegueix desenvolupar un univers amb aires de còmic.
  • The Last Of Us: Recreació d’un món apocalíptic de 2033 ple de zombis. En aquest cas l’art destaca pel realisme dels paisatges i personatges l’ambientació única.

Si vols aprendre a generar dissenys d’art conceptuals com aquest, a animar personatges i efectes físics en el món dels videojocs apunta’t a la jornada de portes obertes de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) i demana informació sobre el nostre Grau en Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats (Grau Artist).