Skip to content

Consells sobre la Prova d’Aptitud Personal

Consells sobre la Prova d’Aptitud Personal

La Prova d’Aptitud Personal (PAP) és un requisit indispensable per accedir al Grau Universitari de Producció de Música i So per a la Indústria de l’Entreteniment que s’imparteix a ENTI Sound.

En aquest post t’expliquem tot el que cal saber per a la seva preparació.

Què és la Prova d’Aptitud Personal d’ENTI Sound?

És una prova que avalua els coneixements musicals per assegurar que els alumnes que accedeixen al Grau tenen una formació musical bàsica. D’aquesta manera, es marca el nivell mínim del grup perquè els professors puguin assegurar un bon progrés acadèmic durant els primers mesos. És, a més, una directiva de l’Agència de Qualitat Universitària per garantir que el nivell del Grau és el més alt que pot proporcionar el sistema universitari.

La PAP és un requisit obligatori per accedir al Grau?

Sí, és obligatòria amb l’única excepció de persones que hagin finalitzat i acreditin degudament la possessió del títol de Grau Professional de Música.

La PAP en cap cas substitueix la PAU (Prova d’Accés a la Universitat), que han de realitzar aquells/es interessats/des en el Grau que accedeixen a ell des del batxillerat.

Com s’avalua la PAP?

 A diferència de la PAU, la nota obtinguda en la PAP no té impacte en l’assignació de places: els únics resultats possibles són Apte i No Apte, sent la qualificació d’Apte un requisit indispensable per poder optar a accedir al Grau.

Hi haurà una segona convocatòria de la PAP?

La convocatòria de setembre només tindrà lloc si després de la de juny encara queden places disponibles. Així que, per si de cas, et recomanem preparar-te el millor que puguis per assegurar-te l’aprovat!

¿Com sé si estic preparat/da per realitzar la PAP?

La PAP està pensada per ser superada amb uns coneixements bàsics de teoria musical i de pràctica auditiva. Recomanem a tots els candidats a presentar-se a la prova la màxima preparació possible en cadascuna de les 5 parts de què consta (Anàlisi Musical, Audició, Teoria Musical, Dictat i part Oral) per assegurar l’aprovat (Apte).

Lògicament, com major sigui la formació musical prèvia, més fàcil resulta superar la PAP. Per això, en cas de no tenir coneixements musicals previs, han de ser adquirits abans de realitzar la PAP i planificar amb temps suficient la seva preparació.

Si d’altra banda ja tens formació prèvia en el camp musical, tindràs cert avantatge a l’hora de superar la PAP, ja que molts dels conceptes que cobreix et podran resultar familiars. En el cas de tenir formació autodidacta, dependrà de si aquesta ha estat eminentment pràctica o bé has treballat també els fonaments teòrics de la música.

D’altra banda, el coneixement que puguis tenir en l’ús d’eines de producció digital no representa cap avantatge a l’hora de superar la PAP ni és suficient per superar-la, en cas de no anar acompanyat dels coneixements teòrics corresponents.

Per conèixer el teu nivell de preparació actual, t’aconsellem que provis de resoldre el model de PAP que trobaràs aquí. També pots recórrer a un professor particular i demanar-li que et posi a prova en cadascun dels conceptes coberts per la PAP, perquè pugui valorar el teu nivell de preparació en cadascun d’ells.

Consells per a la preparació de la PAP

  • Et recomanem estar atent als nostres correus electrònics, ja que és el principal canal per on t’anirem enviant tota la informació relativa a la PAP, com la data, horaris, informació sobre la matrícula, etc.
  • Prepara’t amb temps suficient i amb constància.
  • Hi ha molts recursos en línia per practicar els diferents apartats de la PAP. Els professors d’ENTI Sound en recomanen dos: musictheory.net i teoria.com; t’ajudaran amb diversos exercicis en la identificació musical de notes, escales, intervals, etc.
  • Sobre la base de l’experiència d’altres edicions, et recomanem preparar i repassar les següents àrees amb especial atenció: lectura de pentagrames, afinació d’oïda, notació musical, interpretació de conceptes com escales augmentades o disminuïdes, intervals o acords.
  • Sempre és millor estar més preparat del compte que menys, ja que tota preparació addicional serà un avantatge en la teva etapa acadèmica i més tard en la professional.
  • Planifica bé el dia de la PAP per poder presentar-te amb la màxima puntualitat i intenta’t mantenir lliure de qualsevol altre compromís. Tingues en compte que per l’elevat nombre de candidats que se solen presentar, poden produir-se alguns retards i acabar més tard del previst.
  • Si tens més dubtes referents a la preparació de la PAP, vine a una sessió informativa online o contacta amb nosaltres i t’ajudarem a resoldre’ls.

 

Finalment, recorda: en cas de superar la PAP i complir amb la resta de requisits d’accés, podràs optar a formar part d’un col·lectiu d’estudiants i professors que comparteixen la teva mateixa passió per la música.

 

Tot l’equip d’ENTI Sound et desitgem molta sort, i esperem donar-te la benvinguda molt aviat com a nou/nova estudiant!

 

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!