MasterArteDigital6
MasterArteDigital5
MasterArteDigital4
MasterArteDigital3
MasterArteDigital2
MasterArteDigital1

Informació General

El Màster en “Producció d’Art Digital per a videojocs” ofereix una visió completa de la creació en la branca artística, tant en l’àmbit del 2D com del 3D.

A la part  2D s’aprofundirà en l’especialització en el camp del Concept i Texture Art i l’Animació 2D, posant l’accent en la importància de la direcció d’art a l’triar i produir imatges i materials per a les produccions actuals de videojocs.

Al 3D l’alumne aprendrà a generar assets, entorns, personatges i animacions amb el nivell de qualitat necessaris per generar un bon portfoli professional. Tot això d’acord amb els estàndards de qualitat que la indústria demanda.

Plà d'estudis

Com aprendrem?

La docència d’aquest postgrau es realitzarà en CASTELLÀ.

Per garantir que l’experiència de l’alumnat sigui la més satisfactòria possible, el pla d’estudis del Màster compta amb una sèrie d’assignatures estructurades en mòduls amb l’objectiu que l’alumne aprengui tots aquells coneixements i tècniques necessàries per poder arribar a un resultat professional, sempre amb una corba d’aprenentatge òptima i perfectament estructurada.

Els exercicis engloben des de les tècniques més bàsiques de dibuix als procediments més específics de la direcció d’art, sumant-se a la generació d’entorns i processos avançats de creació i animació de personatges.

Amb aquest programa formatiu, esperem que l’alumne obtingui tots els coneixements i tècniques necessàries per poder participar en la producció real d’un videojoc AAA, i entengui d’una manera clara i eficient els processos en què intervenen els artistes i animadors 3D durant totes les fases de desenvolupament del producte.

L’objectiu d’aquest màster és generar una visió homogènia de la creació d’art en videojocs, posant en perspectiva a l’alumne del que representa la producció AAA des del punt de vista de l’artista 2D / 3D, donant a l’alumne tots els recursos necessaris per a la seva professionalització en el sector dels videojocs.

L’avaluació

L’avaluació es farà en base a un treball final, on s’engloben tots els coneixements i tècniques adquirits durant el màster. Aquest treball vindrà acompanyat d’un document de direcció d’art on s’explicarà tot el procés de creació de la feina final.

Titulació

Si accedeixes el màster amb un títol de llicenciat/graduat universitari oficial o més: rebràs la titulació de Màster propi (títol UB).

Si accedeixes el màster sense títol de llicenciat/graduat universitari oficial: rebràs titulació de Diploma d’Extensió Universitari.

Assignatures i Professorat

Professorat

La docència ha estat pensada per aplicar tota la teòrica apresa, a través de casos pràctics perfectament tutoritzats i mentoritzats per experts professionals Sèniors de la indústria del videojoc al nostre país.

Els nostres professors treballen majoritàriament en Ubisoft, una de les empreses internacionals de major reconeixement de la indústria AAA mundial.

Jordi Balfegó – Senior Cinematics Animator (Ubisoft)

15 anys d’experiència en Animació en la indústria d’entreteniment (Videojocs, Cinema CG) ha treballat en videojocs AAA de la indústria, premiats internacionalment (E3, BAFTA …) com la saga “Assassin ‘s Creieu”, “Tom Clancy’ s Ghost Recon” , etc … i en l’empresa El Ranchito en la pel·lícula “a Monster Calls” (JA Bayona) i en “Game of Thrones”, entre altres.

Victoria Madurga – 3D Artist (Ubisoft)

Graduada en Belles Arts per la Universitat de Salamanca.

Modeladora especialitzada en produccions AAA. Actualment treballa com a artista en Ubisoft, empresa top 5 en el mercat de videojocs, participant en produccions com “Tom Clancy ‘s Rainbow Six Siege,” Assassin’ s Creieu “, entre altres.

Carlos Antón – 3D / 2D Artist (especialista en texturitzat)

Graduat en Belles Arts a la Universitat de Barcelona.

Especialista en modelatge 3D i texturitzat. Docent en workflows de producció de videojocs, expert en Substance Designer i tècniques de texturitzat en Substance Painter.

Carlos Rico Guerra – Il·lustrador i Artista gràfic

Llicenciat en Belles Arts per la UB i Màster en Creació Artística: Realismes i Entorns UB. També amb formació com a il·lustrador a Escola Massana de Barcelona.

Amb una llarga experiència com a docent en escoles d’art i treball editorial ha treballat com a tècnic d’escenari, gravador i serígrafo enfocat a l’còmic i animació tradicional 2D.

Marcos Nogué – Senior character & environment Artist (Ubisoft)

Marcos Nogué és un apassionat de la investigació i desenvolupament de la fusió entre les tècniques de l’escultura tradicional i la tecnología a través de la robòtica i escanejat 3D.

Amb 9 anys d’experiència com a modelador 3D, ha treballat en videojocs AAA de la indústria premiats internacionalment (E3, BAFTA…) com la saga “Assassin’s Creed” i “Tom Clancy’s Rainbow Six Siege”, entre d’altres, convertint-lo en un dels experts amb més prestigi a casa nostra.

Alberto Rodriguez – Associate art director / Concept artist (Ubisoft)

Graduat en Belles Arts a la Universitat de Barcelona.

Expert en Concept Art i direcció d’art. Compta amb més de 20 anys d’experiència en la indústria de l’videojoc, actualment treballa a Ubisoft participant en produccions com “Tom Clancy ‘s Rainbow six Siege”, “Just Dance”, “The Crew” i “Assassin’ s Creieu”, entre altres.

David Darnés  – Professional de videojocs amb més de 20 anys d’experiència en la indústria. Ha treballat en Màrqueting i comunicació, i com a productor ha dirigit i gestionat la producció de més de 10 videojocs a Ubisoft, empresa on ha dedicat la major part de la seva carrera professional. Actualment ocupa el càrrec de Executive Producer per a un nou videojoc social F2P per a mòbils.

Calendari

Total hores del màster aproximades: 60 ECTS – 1500 hores

Data d’inici: Octubre 2021

Data de final: Juliol 2022

Horari de classe: D’octubre a gener (dilluns, dimecres i divendres 17-21h o 16-20h). De febrer a juliol (de dilluns a dijous 17-21h)

Accés i Sortides Professionals

Perfil d’entrada

Graduats, titulats o estudiants amb coneixements previs sòlids en l’àmbit de l’art conceptual, la il·lustració, la modelització, la texturització i l’animació 2D i 3D que vulguin aprofundir aquestes disciplines amb l’objectiu d’accelerar la seva incorporació en l’àmbit dels videojocs o disciplines similars.

Sortides Professionals

En el disseny del Màster hem tingut en compte que pugui ser una especialització per a qualsevol persona que vulgui exercir treballs com a Director Creatiu, Game Master, Game Designer, Gameplay Designer, Level Designer, Product Owner, Product Manager, Economy Game Designer, Game Data Analyst, QA Lead, Assistant Production.