shutterstock_1445350868
shutterstock_2042726723w
Sin-título-1
shutterstock_19827639592
shutterstock_17869332502
shutterstock_1938808624_w
shutterstock_1666851448

Presentació del màster

El nou Màster en Virtual Assets & Blockchain de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives – Universitat de Barcelona ofereix un enfocament integral per a l’entesa de la tecnologia Blockchain, els nous models de negoci que es construeixen sobre aquesta tecnologia i els criptoactius. De la mà d’experts i professionals que treballen en el dia a dia del desenvolupament d’aquesta indústria, l’alumne aprendrà des de zero sobre el Blockchain i els criptoactius en una formació que combina tant classes pràctiques com teòriques, entenent com aquesta nova indústria impacta a àmbit financer i empresarial.

Objectius

El programa té com a objectiu proporcionar una formació integral en l’àmbit de la tecnologia Blockchain i els criptoactius, considerant aquest àmbit com un nou espai d’estudi i especialització, així com un nou camí per assolir noves oportunitats professionals, des d’una triple perspectiva: tecnològica, econòmic-financera i regulatòria.

Capacitats adquirides

 • Conèixer les bases tecnològiques de la tecnologia Blockchain i les seves possibilitats.
 • Entendre la capacitat disruptiva dels criptoactius al món financer i empresarial.
 • Comprensió tant dels avantatges com dels desavantatges dels diferents productes cripto, entenent profundament el funcionament de les xarxes Blockchain així com els diferents algorismes de consens, podent definir de manera crítica la idoneïtat de cadascun tenint en compte el context i la gana de risc dels agents implicats.
 • Entendre el potencial dels «Smart contracts» a l’hora de desenvolupar nous models de negoci.
 • Comprendre models de negoci basats en “l’economia del token”.
 • Comprendre com s’organitzen les funcionalitats de les organitzacions descentralitzades, entenent el sistema de governança de les DAO (Decentralized Autonomous Organization) i el paper dels tokens en aquest tipus d’organització. Així com conèixer els tipus d’aplicacions descentralitzades creades, especialment les aplicacions de finances descentralitzades.
 • Conèixer les novetats regulatòries al sector cripto i entendre’n l’impacte directe en l’adopció de criptoactius a nivell institucional i individual. Així com comprendre la importància de l’evolució en la regulació a l’hora d’incloure criptoactius a l’estratègia empresarial.

Per què estudiar aquest màster?

El Màster en Virtual Assets & Blockchain de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives – UB et formarà en profunditat en una de les indústries amb més potencial per als propers anys. L’evolució d’aquesta indústria transformarà múltiples sectors i definirà una nova via de crear negocis, productes i serveis. Això comporta l’aparició de noves empreses i la necessitat d’adaptació per part de les grans companyies actuals, cosa que genera un important nombre d’oportunitats professionals i demanda de perfils especialistes. Blockchain és precisament l’especialització més demandada l’any 2020.

El màster us permetrà aplicar els coneixements adquirits sobre casos reals de la mà d’experts amb contrastada experiència, i us proporcionarà una visió tant des del punt de vista de l’adopció per part de grans companyies, com des del punt de vista de nous players amb models de negoci purament “crypto”.

Entendre les diferències entre els tipus de criptoactius, conèixer com s’organitza una DAO, els protocols de finances descentralitzades (DeFi) o els “tokenomics” pels quals es regeix un metavers, et permetran accedir a noves oportunitats professionals amb un alt potencial de desenvolupament.

Per què fer-ho a ENTI?

L’Escola de Noves Tecnologies Interactives adscrita a la Universitat de Barcelona (ENTI-UB) neix per contribuir al creixement i consolidació de noves tecnologies i consolidar-se com un clúster de referència al sector. Des de l’ENTI busquem formar els nostres alumnes des d’un punt de vista integral, entenent en profunditat els aspectes tècnics de la tecnologia i com es poden aplicar a casos d’ús reals directament vinculats al món dels videojocs. La tecnologia blockchain i els criptoactius es troben entre les nostres prioritats, a causa de la disrupció que ha suposat en nombrosos sectors.

Des de l’ENTI volem fomentar la innovació en aquesta tecnologia i fomentar les seves aplicacions a la indústria diferents indústries a desenvolupar a la Web3. Per això l’ENTI es nodreix de docents que coneixen perfectament la tecnologia blockchain des d’un punt de vista tècnic i professional. L’experiència del professorat, des d’un punt de vista eminentment pràctica, permetrà als alumnes obtenir un coneixement tècnic de la tecnologia i entendre quines possibilitats pot brindar a l’hora de crear nous models, a les diferents indústries i entenent-ne les implicacions financeres.

Sortides professionals

 • Blockchain Analyst
 • Blockchain Project Manager
 • Blockchain Product Owner
 • Consultor Blockchain
 • Consultor d’Innovació
 • Responsable d’Innovació a Empresa
 • Expert en Nous Mercats de Valors
 • Fundador de startups / projectes Blockchain
 • Advisor d’empreses/projectes Blockchain
 • Especialització en tecnologia blockchain i smart contracts per a assessor legal.

Com accedir

Aquest màster està dirigit a qualsevol professional o estudiant que vulgui endinsar-se al món de la tecnologia blockchain sense necessitat de requerir cap coneixement tècnic sobre la matèria o experiència en programació. Per accedir-hi, cal omplir el formulari de contacte i s’enviaran les indicacions dels següents passos a seguir.

Pla d'estudis

Màster Virtual Assets (60 crèdits)

Mòduls:

 • Introducció a Bitcoin
 • Tecnologia blockchain avançada
 • Ethereum
 • Tokenomics
 • Open and decentralized finance
 • Regulació i iniciatives governamentals
 • Institucionalització dels Virtual Assets
 • Cript as a service (custòdia, trading, payments)
 • Treball Final de Màster

Inici del màster: gener 2023

Professorat

El màster comptarà entre el professorat amb professionals d’empreses de referència a l’àmbit dels criptoactius com Onyze, ioBuilders o KPMG. A més de professionals que desenvolupen la seva activitat en companyies cripto d’àmbit internacional i professionals de les grans entitats financeres.

Ángel Quesada – Co-fundador i CEO d’Onyze

Álvaro Alcañiz – Co-fundador i COO d’Onyze

Carlos Matilla – Chief Business Officer d’ioBuilders

Julio Ferrón – Digital Assets de KPMG

Jorge Antolinez – Digital Assets de KPMG

Álvaro Casado – Digital Assets de KPMG

 

Empreses col·laboradores

KPMG Espanya – Virtual Assets and Blockchain Team