MasterAnimacion3d6
MasterAnimacion3d2
MasterAnimacion3d3
MasterAnimacion3d5
MasterArteDigital5
MasterArteDigital1
MasterArteDigital3
MasterArteDigital2

Informació General

El postgrau en “Modelatge i Animació 3D per a Videojocs” va dirigit a totes aquelles persones amb uns coneixements bàsics de modelatge i animació 3D, que vulguin especialitzar-se en diferents àrees de l’art digital a produccions AAA (creació d’entorns, assets, personatges i animacions 3D ) i que es puguin moure pels programes d’una manera fàcil i fluida.

Des de la generació dels models d’hard surface i entorns, a la modelització de personatges, i la creació d’animacions … l’objectiu serà crear assets amb el nivell de qualitat necessaris per a poder treballar en qualsevol empresa de videojocs HD (PC o consoles), o Mòbil.

Plà d'estudis

Com aprendrem?

La docència d’aquest postgrau es realitzarà en CASTELLÀ.

Per garantir que l’experiència de l’alumnat sigui la més satisfactòria possible, el pla d’estudis del postgrau compta amb una sèrie d’assignatures estructurades en mòduls amb l’objectiu que l’alumne aprengui tots aquells coneixements i tècniques necessàries per poder arribar a un resultat professional, sempre amb una corba d’aprenentatge òptima i perfectament estructurada.

Els exercicis engloben des de les tècniques més bàsiques fins als workflows més complets, incloent la generació d’entorns i processos avançats de creació i animació de personatges.

Amb aquest programa formatiu, esperem que l’alumne obtingui tots els coneixements i tècniques necessàries per poder participar en la producció real d’un videojoc AAA, i entengui d’una manera clara i eficient els processos en què intervenen els artistes i animadors 3D i el seu paper durant totes les fases de desenvolupament del producte.

L’avaluació

L’avaluació es farà en base a un treball final, on s’engloben tots els coneixements i tècniques adquirits durant el postgrau. Aquest treball vindrà acompanyat d’un document de direcció d’art on s’explicarà tot el procés de creació de la feina final.

Tiutulació

Si accedeixes el postgrau amb un títol de llicenciat/graduat universitari oficial o més: rebràs la titulació de Postgrau propi (títol UB).

Si accedeixes el postgrau sense títol de llicenciat/graduat universitari oficial: rebràs titulació de Diploma d’Extensió Universitari.

Assignatures i Professorat

Assignatures

Mòdul 1. Modelatge 3D, Texturizat i Animació 3D per a videojocs

L’alumne entendrà quines són les necessitats en una producció 3D AAA i aprendrà les diferents tècniques i workflows per a generar contingut amb el nivell de qualitat exigit per a la indústria de l’videojoc actual.

Mòdul 2. Direcció de projectes i treball final de postgrau.

L’alumne aprendrà a planificar la producció d’un videojoc i a gestionar l’equip de desenvolupament:

 • Metodologies o processos de producció: filosofia Scrum
 • Programes de gestió de projectes: tradicionals versus Agile (Excel, Trello)
 • Etapes de la producció:
 • Concepte de el joc
 • Prototip
 • Preproducció
 • Kick-off
 • Vertical Slice
 • Alpha – Feature completi
 • Beta – Content completi
 • Soft-launch
 • Live-Ops
 • Gestió d’Outsourcing (Art, So, Localitzacions)
 • QA
 • User test

Professorat

La docència ha estat pensada per aplicar tota la teòrica apresa, a través de casos pràctics perfectament tutoritzats i mentoritzats per experts professionals Sèniors de la indústria del videojoc al nostre país.

Els nostres professors treballen majoritàriament en Ubisoft, una de les empreses internacionals de major reconeixement de la indústria AAA mundial.

Jordi Balfegó – Senior Cinematics Animator (Ubisoft)

15 anys d’experiència en Animació en la indústria d’entreteniment (Videojocs, Cinema CG) ha treballat en videojocs AAA de la indústria, premiats internacionalment (E3, BAFTA …) com la saga Assassin ‘s Creed, Tom Clancy’ s Ghost Recon , etc … i a l’empresa El Ranchito en la pel·lícula “A Monster Calls” (JA Bayona) i a “Game of Thrones”, entre altres.

Victoria Madurga – 3D Artist (Ubisoft)

Graduada en Belles Arts per la Universitat de Salamanca.

Modeladora especialitzada en produccions AAA. Actualment treballa com a artista en Ubisoft, empresa top 5 en el mercat de videojocs, participant en produccions com Tom Clancy ‘s Rainbow Six Siege, Assassin’ s Creed , entre altres.

 Marcos Nogué – Senior character & environment Artist (Ubisoft)

Marc Nogué és un apassionat de la recerca i desarrollo de la fusió entre les tècniques de l’escultura tradicional i la tecnologia a través de la robòtica i escanejat 3D.

Amb 9 anys d’experiència com a modelador 3D, ha treballat en videojocs AAA de la indústria premiats internacionalment (E3, BAFTA …) com la saga Assassin ‘s Creed i Tom Clancy’ s Rainbow Six Siege, entre d’altres, convertint-l’ho en un dels experts amb més prestigi a casa nostra.

David Darnés – Professional de videojocs amb més de 20 anys d’experiència en la indústria. Ha treballat en Màrqueting i comunicació, i com a productor ha dirigit i gestionat la producció de més de 10 videojocs a Ubisoft, empresa on ha dedicat la major part de la seva carrera professional. Actualment ocupa el càrrec de Executive Producer per a un nou videojoc social F2P per a mòbils.

Calendari

Total hores aproximades: 40 ECTS – 336 hores

Calendari : d’octubre de 2021 a juny de 2022

Horari: D’octubre a mitjans de gener dilluns, dimecres i dijous de 17 a 21h

A partir de mitjans de gener dilluns, dimarts, dimecres i divendres de 17 a 21 h, depenent de les assignatures.

Accés i Sortides Professionals

Perfil d’entrada

Graduats, titulats o estudiants amb coneixements previs sòlids en l’àmbit del modelat i l’animació 3D que vulguin aprofundir aquestes disciplines amb l’objectiu d’accelerar la seva incorporació en l’àmbit dels videojocs o disciplines similars.

Sortides professionals

En el disseny del postgrau hem tingut en compte que pugui ser una especialització per a qualsevol persona que vulgui exercir treballs com Modelador 3D d’entorns, Modelador 3D de personatges i Animador 3D.