David Jaumandreu: “Els professors que estem treballant en el sector podem aportar una visió molt realista del que està passant”

El professorat d’ENTI-UB compagina la docència amb la seva activitat professional, desenvolupant els seus propis videojocs i transmetent als alumnes els coneixements adquirits a l’empresa. Avui entrevistem a David Jaumandreu, professor de l’assignatura ‘Eines de Producció’ als graus universitaris d’ENTI-UB i fundador d’Undercoders, empresa de desenvolupament de videojocs amb 12 anys d’experiència.

Aquesta assignatura s’imparteix a quart, un “curs pont” entre l’àmbit acadèmic i l’àmbit professional, ja que totes les sessions de les diferents assignatures estan enfocades al dia a dia d’una empresa de videojocs. En paraules de David Jaumandreu: “El que els hi ensenyem als alumnes  és com passar de fer videojocs en un ambient universitari a un ambient professional,  tenint en compte que existeixi un forat de negoci, que sigui viable econòmicament per transformar la idea inicial en un pla de producció”.

“El secret de saber fer videojocs és fer videojocs. És pràctica, pràctica i pràctica” explica David Jaumandreu. “Cada vegada que iteres vas incorporant nous coneixements i experiències”. És per aquest motiu que ENTI-UB, la Universitat del Videojoc i dels Serious Games aposta per la metodologia learning by doing i pel desenvolupament de projectes, on els estudiants poden realitzar els seus propis videojocs.

Pel que fa al futur de la indústria, Jaumandreu creu que és un gran moment per estudiar una formació especialitzada en aquest àmbit: “El sector dels videojocs té un futur excitant i complex. Està creixent d’una manera monumental, estem en continu canvi però aquesta és la gràcia del món dels videojocs. Amb la seguretat que l’entreteniment de l’oci interactiu està aquí per quedar-se.”

Podeu veure l’entrevista completa al següent vídeo.

https://youtu.be/qDm9GPykuUM