En poc més d’una dècada, els graus de nivell terciari per crear i desenvolupar videojocs s’han multiplicat. El creixement de la indústria del videojoc i els jocs aplicats a Catalunya i especialment a Barcelona ha comportat una gran demanda de professionals i sobretot de programadors (developers).

L’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) es caracteritza per aportar una solució a aquest creixement, oferint el Grau en Continguts Digitals Interactius (Grau Developer) i prioritzant la implementació pràctica de les matèries per, finalment, poder arribar a pensar, produir i vendre el teu propi videojoc o joc aplicat.  Una metodologia basada en el learning by doing, que prioritza els projectes, les pràctiques i que considera els hackathons o Jam ‘s com a metodologia educativa de primer ordre.

Els futurs “developers” seran capaços de crear, dissenyar, desenvolupar i monetitzar jocs, videojocs, jocs aplicats (Serious Games) i tot tipus d’aplicacions interactives per a plataformes de mobilitat.

Un futur universitari que aposta tant per les plataformes analògiques com les digitals. Aquesta dualitat existeix també en el nostre objectiu de combinar l’àmbit tecnològic amb el creatiu, l’hemisferi dret amb l’esquerre, una suma imprescindible per convertir-se en un professional del disseny de joc i experiències memorables.

Cal destacar, les dades aportades per l’Associació Espanyola d’empreses Productores i Desenvolupadores de Videojocs (DEV), que aposta pel continu creixement a un ritme del 21% anual fins a 2017 en els perfils de contractació del sector del videojoc. Aquest augment ha estat degut, principalment a dos factors. D’una banda, les grans companyies internacionals del Japó, Estats Units o Canadà que estan encarregant a empreses espanyoles la creació de videojocs per l’alta qualificació dels programadors i d’altra banda, el baix cost en comparació a altres països europeus.

Tot això, fa del Grau en Continguts Digitals Interactius (Grau Developer) d’ENTI-UB, una aposta segura en la formació integral dels futurs/as dissenyadors (Game Designer), desenvolupadors (Developer) i productors (Producer) de jocs. Una formació, basada en la racionalitat (Ciències Bàsiques, Psicologia, Programació, Físiques, Intel·ligència Artificial, etc.) així com, en la Creativitat (Disseny de Jocs, Experiència d’Ús, Taller de Jocs, Mecàniques Avançades de Jugabilitat, Interfícies d’Ús, etc.). En definitiva, es tracta d’una titulació dual que et permetrà desenvolupar projectes multidisciplinaris de videojoc des de l’inici.

Converteix-te en un futur developer, estudiant a ENTI-UB, la Universitat del Videojoc.