Aquest cap de setmana torna el Sónar, el Festival de Música Avançada, Art i Multimèdia, que se celebra a Barcelona i en la seva 25a edició presenta una proposta de Marc Marzenit, professor del Màster en Música i So per a Experiències de l’Entreteniment d’ENTI-UB. Marzenit, junt amb el Dr. Albert Barqué-Duran, artista i investigador a la City University of London, estrenaran el projecte The Zero Gravity-Band.

Davant els canvis que una revolució tecnològica pot fer en la manera en la qual experimentem i creem amb la música, Marzenit i Barqué-Duran investiguen amb la gravetat zero en la composició de música. Per aquest motiu el professor d’ENTI-UB va viatjar fins a França on va realitzar un vol parabòlic amb el qual s’aconsegueixen 22 segons de microgravetat per experimentar amb la forma en què la gravetat afecta a la nostra percepció i producció artística.

Això s’ha traduït en el projecte The Zero Gravity-Band, que es mostrarà al Sónar+D i que segons expliquen els investigadors es tracta d’una “creació sonora-lumínica en un entorn immersiu 360° que pretén induir al públic sensacions de gravetat zero, similars a les quals es tenen fora del planeta Terra.” L’espectacle tindrà lloc dins d’un dom que s’ha creat especialment per Portable Multimèdia Solutions i Eurecat, que fa 11 metres de diàmetre i que té unes característiques de so 3D sense precedents.