Skip to content

Els i les alumnes del Cicle Formatiu en ASIX+Ciberseguretat visiten el Sincrotró Alba i l’IMB-CNM

Els i les alumnes del Cicle Formatiu en ASIX+Ciberseguretat visiten el Sincrotró Alba i l’IMB-CNM

Una de les sortides formatives dels alumnes del CFGS en ASIX+Ciberseguretat ha sigut al Sincrotró ALBA, un dels equipaments tecnològics més avançats en recerca que hi ha a casa nostra, i a l’Institut de Microelectrònica de Barcelona on han pogut observar de ben a prop la tecnologia de disseny i fabricació de microxips electrònics.

La visita al sincrotró a donat als alumnes l’oportunitat de veure i conèixer un dels equipaments científics de més alt nivell que tenim a casa nostra, on es realitzen experiments ja sigui en el camp de les nanopartícules com en el dels estats de la matèria entre molts d’altres.

A més, al ser instal·lacions d’una magnitud internacional, necessiten estar protegides de possibles atacants. Per explicar-ho, el personal encarregat dels sistemes de seguretat informàtica va rebre i va detallar l’estructura de la xarxa i quines proteccions prenien de cara a l’exterior als nostres alumnes.

A la visita a l’IMB-CNN van poder visitar les sales blanques on es treballa amb una netedat més alta que un quiròfan (classe 100) per tal que la micro i nanotecnologia no es contamini amb partícules externes.

 

Va ser una visita important perquè els va poder donar una visió més ampla al comprendre quina és l’estructura física (els xips) on s’executa tot el programari que utilitzen dia a dia. D’altra banda, conèixer de més a prop el hardware, va permetre als alumnes de Ciberseguretat veure que algunes manques de seguretat es poden produir a través de la part física malgrat que la lògica dels programes sigui impenetrable.

 

 

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!