Els programadors de videojocs: el perfil més demandat de la indústria

El portal especialitzat en ofertes de feina, Infojobs, ha realitzat un estudi sobre les condicions de treball al sector del videojoc.  Destaca per la contractació indefinida i per uns salaris superiors a la mitja. A més, s’ha tornat a confirmar que els perfils més demandats a la indústria són els programadors de videojocs.

Es tracta d’un perfil que requereix una formació molt especialitzada tant en programació com en l’ús de motors gràfics. Així doncs, aquestes posicions representen un 28% del total de vacants publicades en els últims cinc anys. Les empreses busquen, per sobre de tot, programadors en llenguatges C++, Flash, PHP, Python, .net i Java, així com enginyers de Software i dissenyadors d’UI/UX.

Un altra característica destacada d’aquest perfil professional és l’elevat salari, ja que de mitja estan percebent 33.000 euros bruts anuals, molt per sobre del salari mitjà a Espanya, que se situa als 23.000.

L’estudi també ha tornat a confirmar que Barcelona és el motor de la indústria a Espanya. La majoria de vacants són de la capital catalana.

Amb el Grau en Continguts Digitals Interactius rebràs una formació pensada per a formar els desenvolupadors de videojocs del futur. ENTI-UB és la primera i única universitat a Barcelona especialitzada completament en videojocs. Tot el professorat treballa a la indústria, fet que suposa que l’estudiant rebi un coneixement de primera mà de la realitat del sector, de les tecnologies i llenguatges de programació més utilitzats i de connexions professionals molt importants en un futur.

A més, seguint la metodologia learning by doing i apostant pels projectes els alumnes reben una formació orientada a inserir-se al mercat laboral, rebent coneixements també de producció i de gestió empresarial.