Aquest dimarts 7 de novembre s’inicia la 5a edició de Choreoscope, el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona que se celebrarà fins al diumenge 19 de novembre a la Filmoteca de Catalunya i a l’Arts Santa Mònica de Barcelona. Una de les novetats d’enguany és l’organització de la primera exposició de videojocs de dansa del món, gràcies a la col·laboració d’ENTI-UB, la Universitat del Videojoc i a la complicitat del Bureau du Quebec à Barcelone.

Aquesta primera mostra serà presentada per JoDee Allen, artista quebequesa i comissaria de l’exposició i també, per Òscar Garcia Pañella, Director Acadèmic d’ENTI-UB, la Universitat del Videojoc. JoDee Allen també compta amb un màster de la Universitat de Concòrdia i ve d’una pràctica artística forta com a coreògrafa i ballarina. La seva investigació actual explora les interseccions dels jocs digitals basats en el gest, les danses de carrer competitives i les pràctiques de jocs socials.

Durant l’exposició ‘Dance Video Games’ es proposarà un espai lúdic-professional que recorre la història d’aquest gènere i que al seu torn exposa una selecció dels millors videojocs de dansa d’ahir i d’avui perquè els assistents juguin i ballin. La sessió anirà acompanyada de música amb DJ Laurentino.

Sens dubte, estem acostumats a pensar que els videojocs són de naturalesa sedentària, però el naixement recent dels videojocs gestuals -amb sensors de moviment i interfícies tàctils- trenca de ple amb aquesta concepció. L’enorme atractiu dels videojocs de dansa i les noves possibilitats interactives que ofereixen fan que aquest nou gènere tingui un gran potencial. Tots hem ballat alguna vegada sobre una ‘Pump it up’ o hem sentit a parlar de ‘Just Dance’, però… quina és la seva història?

Finalment, cal assenyalar que durant el Choreoscope, també tindran lloc sis sessions de projeccions: 2 llargmetratges, 7 documentals i 26 curtmetratges procedents de 21 països diferents. Consulta tota la programació en aquest enllaç.

 

Recorda:

Primera Exposició Videojocs de Dansa

En el marc del Choreoscope

Arts Santa Mònica

Del 7 al 19 de novembre

De 11 h a 21 h

Entrada lliure.