El curs 2014-2015 serà el segon any de funcionament de l’Escola en Noves Tecnologies Interactives. Per commemorar-ho, ENTI-UB ha acollit una cerimònia solemne de inauguració i ha comptat amb la presència de Xavier Carrillo, fundador de Digital Legends, que ha impartit una conferència davant l’alumnat.

Els membres de la taula han volgut donar la benvinguda al nou alumnat i als veterans de segon curs, que van ser els primers estudiants de la Universitat del Videojoc, una universitat trencadora amb grans ambicions. “La nostra titulació va més enllà del pur oci: volem ser l’escola de referència al nostre país. Tenim el compromís de continuar innovant en l’àmbit de la formació, com a pioners en el sector dels continguts digitals i interactius”, ha afirmat Montserrat Roche, Consellera d’ENTI-UB.

L’Òscar Garcia Pañella, director acadèmic d’ENTI-UB, ha volgut transmetre als alumnes la transcendència d’aquest moment perquè formen part d’un moment històric. “Tots els que esteu aquí sou superherois i superheroïnes”, ha afirmat, animant als alumnes a no perdre coratge davant assignatures més feixugues. “No sempre podreu fer el que més us agrada, però tot el que feu us pot ajudar a aconseguir dedicar-vos nit i dia a la vostra passió”.

Pel que fa a Manel Viader, vicerector de Política Docent de la UB, ha volgut rememorar una altra conferència universitària que s’ha convertit en referent: la d’Steve Jobs a la Universitat d’Stanford l’any 2005. En ella, Jobs encoratjava als universitaris a ser conscients del temps limitat que tenim, com éssers humans, prenent-ho com un encoratjament diari per no permetre’s viure la vida dels altres, sinó la pròpia plenament.

Finalment, Viader no ha volgut cloure l’acte sense abans anunciar que properament ENTI-UB seguirà apostant per una formació pràctica i extensiva en el camp de les noves tecnologies aplicades. En concret, anunciava el proper inici del Màster en Intel·ligència Global i Noves Tecnologies, que començarà al gener del proper any 2015.