Gaming, tecnologia, esports extrems, música i tendències van ser els ingredients de l’XD Young Fest. Enguany aquest esdeveniment, emmarcat en el Festival de la Infància, es va celebrar del 27 de desembre fins al 4 de gener al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona. En aquesta darrera edició, cal destacar la participació de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB), on a l’espai de tecnologia, va posar a l’abast de tothom els simuladors de Whiplash, el dispositiu multiús capaç de generar moviments tridimensionals.

L’XD Young Fest s’adreça a joves d’una franja d’edat compresa entre els 10 i 14 anys. En aquesta darrera edició es va presentar una gran varietat de propostes incloses en les seves cinc principals àrees temàtiques: Gaming, X-sports, Technology, Music i Trends. Precisament, al sector ‘Gaming’ els nois i noies van poder conèixer els millors videojocs del moment i practicar jocs virtuals centrats en els esports, com: Mario Kart 8, Fifa 16 o Rocket League; o el Super Smasch Bross o el Skylanders, al costat d’altres games dedicats a les aventures i habilitats diverses com el Minecraft, Super Mario 3D World o El Llibre de les Pocions.

D’altra banda, a la zona dedicada a la tecnologia, robòtica i al desenvolupament d’apps, els i les joves van poder viure i aprendre noves experiències relacionades amb el món digital i 2.0 com la immersió total en la realitat virtual. Gràcies als simuladors de Whiplash, a càrrec d’ENTI-UB o les ulleres anomenades ‘Oculus Rift’ que generen la sensació de la tridimensionalitat, es va poder experimentar la sensació d’entrar’ a un videojoc, observar-lo a 360° o navegar en diferents ambients.

La robòtica submarina també va ser una altra de les grans protagonistes entre moltes altres activitats tecnològiques a càrrec de l’acadèmia d’informàtica creativa TimeToPlay. Igualment, es van organitzar tallers dedicats a l’edició de fotos realitzades a través dels smartphone.

També s’hi va dedicar un espai als esports més innovadors i sorprenents (bubble fútbol, korfbal, skate park, pumptrack, etc.), així com, a les noves tendències en música electrònica, ball (Breakdance, Locking i Popping), art urbà i les darreres novetats en estilismes de moda i en l’anomenat do it yourself.