L’Escola de Noves Tecnologies Interactives és el centre de referència a Barcelona en la formació de professionals que volen desenvolupar la seva carrera professional en el món dels videojocs i de l’entreteniment digital. La universitat disposa d’una llarga experiència i manté molt bona relació amb els principals actors de la indústria.

Com reconeix Iván Fernández Lobo, fundador del Gamelab “ENTI-UB ha ajudat a millorar la marca de Barcelona en la formació especialitzada de videojocs”. I és que Barcelona, s’ha convertit també en un clúster del sector, atraient talent  i empreses de tot el món.

Un dels altres aspectes característics d’ENTI-UB és la seva oferta de 360 graus, que cobreix totes les necessitats del sector. Ha estat l’experiència del centre formatiu el que ha permès detectar els perfils més necessitats de la indústria, oferint formacions especialitzades.

Així doncs, ENTI-UB ofereix els següents estudis

  • Grau en Continguts Digitals Interactius (Developer)
  • Grau en Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats (Artist)
  • Grau en Producció de Música i So per a la Indústria de l’Entreteniment
  • Màster en Música i So per a Experiències de l’Entreteniment
  • Màster en Producció i Emprenedoria de Continguts Digitals
  • CFGS en Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius
  • CFGS en Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma per a videojocs

El fet de compartir espais amb alumnes d’aquestes titulacions fa que els alumnes puguin gaudir de sinergies entre els diferents àmbits i treballar conjuntament en projectes on cada perfil professional pot especialitzar-se en el seu àmbit. Per altra banda, com ENTI-UB aposta decididament pels Serious Games, també podran crear videojocs aplicats a altres sectors que espremen al màxim els avantatges de la gamificació, com ara la salut o l’esport.

En aquest sentit, ENTI-UB ha organitzat conjuntament amb EUSES-UdG i la Harvard Medical School el curs ‘Serious Games for Health & Games’, que durant una setmana busca solucions disruptives posant el pacient al centre de la discussió.