Skip to content

És el sector dels videojocs el motor de nous models de negoci?

És el sector dels videojocs el motor de nous models de negoci?

El mercat espanyol dels videojocs ocupa una posició de lideratge dins i fora del sector de l’oci interactiu, motiu pel qual la seva indústria ofereix excel·lents oportunitats de negoci en àrees de fort creixement, ja sigui nacional o internacionalment. Aleshores, és el sector dels videojocs el motor de nous models de negoci?

Efectivament, la transversalitat i la versatilitat de les tecnologies i de les tècniques emprades en el desenvolupament de videojocs permeten, tant a la indústria digital com a altres indústries més tradicionals, treure benefici de la seva innovació continuada. El sector dels videojocs està en constant desenvolupament. Les noves tecnologies avancen a ritme frenètic i això també requereix que les titulacions es renovin constantment per cobrir la demanda del sector, adaptant-se i evolucionant amb ell. En aquest sentit, l’Escola de Noves Tecnologies Interactives adscrita a la Universitat de Barcelona (ENTI-UB) s’ha convertit en un referent, ja que els professors que hi treballen són professionals en actiu que viuen el dia a dia de la indústria i per tant, estan assabentats de les últimes tendències i novetats del sector.

Una àmplia experiència en desenvolupament de simulacions, sistemes d’intel·ligència artificial i tecnologia 3D interactiva no només t’obre les portes de la indústria dels videojocs o d’empreses tecnològiques, també et permet accedir a sectors com la sanitat, la formació, les enginyeries, l’arquitectura o la defensa, només per nombrar-ne algunes. Per això, a ENTI-UB, creiem que una àmplia oferta formativa especialitzada podrà ajudar-te no només a entrar en un sector en constant creixement, sinó que et dotarà les eines necessàries per poder-ho fer en altres. L’aplicació de tècniques de gamificació en entorns empresarials no només fomenta l’augment de la productivitat i l’increment de les vendes, sinó que també ajuda a fidelitzar els clients i usuaris, un dels objectius més buscats en qualsevol projecte empresarial.

La indústria espanyola de desenvolupament de videojocs necessita professionals altament qualificats que li permetin seguir generant àmplies bosses de treballant en múltiples categories i especialitzacions, tant tecnològiques com artístiques, especialment pels joves, un col·lectiu d’alt risc d’atur en un marc laboral tan competitiu. Actualment, Catalunya lidera la indústria dels videojocs a l’Estat espanyol, aportant al voltant del 53% de la facturació anual; i la seva capital, Barcelona, resulta el seu principal hub creatiu i d’emprenedoria en el sector dels videojocs. Se t’acut un lloc millor on formar-te en videojocs i serious games?

La importància de triar el millor centre d’estudis superiors és essencial per saber cap a on encaminar-te i assabentar-te de quines seran les properes tendències que marcaran el creixement del mercat. Per això, a ENTI-UB t’acompanyem des de l’inici i estem al teu costat en tot moment, donant-te el suport que necessitis. ENTI-UB és un centre pioner en la formació de professionals i t’ofereix una àmplia i especialitzada proposta perquè estiguis preparat/da per ser el/la professional que vulguis ser.

 

Necessites més informació? Informa’t aquí!

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!