Skip to content

FAQs

Resolem els teus dubtes

En aquesta secció intentarem respondre a les preguntes freqüents més realitzades. Consulta’ns a info@enti.cat i t’aconsellarem sobre com preparar-te millor per començar el curs amb força!

General

Per què l’ENTI-UB i no una altra universitat?

Perquè l’ENTI-UB és l’única escola universitària pensada des de i per a la indústria del Videojoc. A l’ENTI-UB tots els professors són de l’àmbit del Videojoc, els Serious Games i l’entreteniment Temàtic. La majoria dels nostres professors tenen la seva pròpia empresa de videojocs o bé treballen per una gran companyia del sector. Això facilita la connexió amb la innovació del sector i sobretot una millor inserció en el món laboral dels alumnes de l’ENTI-UB. Els nostres estudiants fan pràctiques en empreses importants com Ubisoft, Digtal Legends, King, Kerad Games, PlayBenefit o Blitworks entre moltes altres.

Perquè formaràs part de la comunitat ENTI-UB el que implica un contacte constant amb professors i professionals del sector. Podràs assistir als congressos i esdeveniments, participar dels programes europeus en Videojocs i Serious Games dels quals forma part l’ENTI-UB, participar en intercanvis internacionals amb les millors universitats europees i anglosaxones, però sobretot, gaudiràs d’un contacte diari amb els professors.

Perquè des del primer dia dissenyaràs videojocs; no hauràs d’esperar l’últim any per fer un projecte. El primer dia, el primer curs, dissenyaràs projectes, el teu projecte, treballant en equip, amb criteris d’emprenedoria i aprendràs a presentar els teus projectes.

1- Els únics especialistes en videojocs

ENTI-UB, La Universitat dels videojocs, va néixer el 2013, fruit de la il·lusió i l’empenta d’un grup de professionals del sector. ENTI-UB obre les portes a una nova promoció d’estudiants amb les mateixes ganes del primer dia, però amb el bagatge i l’aprenentatge d’aquests anys d’experiència.

2- Treballar com treballa el sector

Els alumnes de l’ENTI-UB reben una formació transversal per sobresortir en la indústria dels videojocs, però s’especialitzen segons els perfils professionals que demanda el sector: developer, designer, artist, producer …

3- Diversitat de nivells formatius

Els Graus, Màsters i Cicles formatius de grau superior, així com els cursos d’estiu o cursos no reglats, de l’ENTI tenen com a objectiu nodrir la indústria digital interactiva i de l’entreteniment.

4- Projectes i Alumni

ENTI-UB estimula el caràcter emprenedor dels futurs professionals mitjançant l’espai ENTI-Pro. De les aules han sortit projectes d’èxit dels alumnes, start-ups o prototips de videojocs ja publicats en alguna de les grans videoconsoles comercials.

5- Pràctiques i convenis

Els alumnes de ENTI-UB tenen accés a estades de pràctiques en les empreses més destacades del sector, segons els seus perfils professionals. Mitjançant La Universitat dels videojocs, les companyies també fan encàrrecs d’embrions i prototips als alumnes.

6- Exigència UB i anglès

El model ENTI-UB integra l’ADN dels apassionats pels videojocs i el rigor, qualitat i exigència de la UB, Universitat de Barcelona. Amb més de 560 anys d’història, la UB garanteix un excel·lent nivell acadèmic. A més, l’anglès s’incorpora progressivament per afavorir la inserció laboral.

7- Innovació

Ulleres de realitat virtual, vestit de captura de moviment, consoles, mostradors, ordinadors, perifèrics, programari … L’alumne de l’ENTI-UB té a la seva disposició tota la tecnologia per aprendre com treballa la indústria.

8- Ubicació i dimensió internacional

ENTI-UB està situada en plena Zona Universitària. La Universitat dels videojocs treballa les relacions amb altres institucions formatives als Estats Units, Dinamarca, Holanda … I fomenta el treball de Co-creació i projectes europeus de recerca, com ara JamToday i Gamebiz.

9- Professorat

Els alumnes de ENTI-UB tenen com a docents els millors professionals del sector. Aquest mètode garanteix la barreja de teoria i pràctica necessària per a treballar en la indústria dels videojocs.

10- Gamificació

ENTI-UB fa una aposta decidida pels Jocs Aplicats, els Serious Games, amb aplicació en el camp de al formació, l’educació, la salut, el turisme, etc…

En quina llengua es donen les classes?

Les classes es donen en tres llengües: Català, Castellà i Anglès. Serà el professor qui decidirà la llengua en què s’impartirà la matèria. En els diferents nivells del grau hi haurà assignatures impartides en llengua anglesa. La importància de l’anglès en el sector del videojoc és fonamental. De fet és la llengua de treball bàsica. Tot i que no estan obligats aconsellem que els alumnes que vulguin estudiar a ENTI-UB gaudeixin com a mínim del B2 o l’obtinguin mentre cursen el GRAU o el CFGS. Els professors valoren molt la redacció i presentació de projectes en llengua anglesa.

M’agradaria molt aprendre a dissenyar videojocs però no m’agraden ni les matemàtiques ni la programació.

Doncs tens el CFGS en Animació 3D, Jocs i Entorns Interactius i el Grau en Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats ideals per a tu, ja que tots dos es bolquen en els aspectes de disseny de jocs i la part més artística dels Videojocs, els Serious Games i l’entreteniment temàtic.

Quins són els horaris?

Els estudis en franja de matí: de 8:30h o 9:00h fins 13:30h o 14:30h

Els estudis en franja de tarda: de 15h o 16h fins a 20:30h o 21h

En quin lloc està ubicat ENTI-UB?

Al carrer de Baldiri Reixac, 7 de Barcelona. Amb bona connexió de la xarxa de metro, bus i tramvia (Zona Universitària – Palau Reial).

Hi ha beques per estudiar a ENTI-UB?

Existeixen beques per a la part pública de la matrícula dels Graus de caràcter general i de mobilitat. Per a més informació contactar amb https://www.ub.edu/portal/web/beques-monub/obertes

ENTI-UB té un programa propi de beques compatible amb altres ajuts que es puguin rebre. Aquest programa intern està disponible només per a estudiants dels Graus de l’Àrea de Videojocs i pots consultar les bases a enti.cat/beques

Hauré de portar el meu ordinador?

A ENTI-UB totes les aules de treball estan equipades amb una work station per a tu. Cada ordinador disposa del programari apropiat per a cada curs.

Els estudis d'ENTI-UB són presencials o online?

Tots els nostres estudis de GRAU i CFGS són PRESENCIALS al 100%.

La resta de l’oferta formativa com els postgraus i els màsters pot dependre del seu propi pla d’estudis. Per exemple el màster de Producció Musical és 100% presencial, però el de gamificació és mixt amb sessions online i sessions presencials, i el postgrau de eLeadership es pot fer en mode 100% presencial i en modalitat 100% online. Consulteu les pàgines de cada un dels estudis.

Graus

Què és la PAP i per què l'he de fer per estudiar el grau de Producció Musical?

La PAP ( Prova d’Aptitud Personal) és una prova que determina si tens el nivell mínim de certs coneixements per poder entrar i poder seguir les classes del grau sense problema.

Tot i que el grau comença des de zero en quant a coneixements de producció musical, composició, etc… S’han de marcar uns mínims de coneixements de llenguatge musical per tal que ttos els alumnes estiguin en certa igualtat a l’inici del grau.

Només les persones que acrediten tenir el Grau Professional de Música estan exemptes de realitzar la PAP.

Tota la informació sobre la PAP i les dates està a: https://universitats.gencat.cat/ca/proves-acces-PAU-PAP/sobre-proves-aptitud-personal/altres-PAP/

A la pàgina del Grau de Producció Musical tens recomanacions per preparar la PAP i alguns exemples de la prova.

Quina nota de tall és necessària per accedir als graus universitaris?

La nota de tall ve determinada pel nombre de places que oferim i el nombre de preinscrits. Per tant no és possible saber-ho fins que tots hagin formalitzat la preinscripció.

La teva nota per accedir sortirà del teu expedient de batxillerat i el resultat de les PAU.

En el cas dels alumnes provinents de CFGS l’accés serà amb la mitjana del CFGS.

Quina diferència hi ha entre el Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs i Jocs Aplicats i el nou en Disseny, Animació i Art Digital per a Videojocs i Jocs Aplicats?

La diferència rau en l’especialització en Developer-Game Designer en el Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs i Jocs Aplicats, és a dir, s’aprèn a programar en diferents llenguatges, els conceptes matemàtics i algebraics així com la mecànica (física).

El Grau en Disseny, Animació i Art Digital per a Videojocs i Jocs Aplicats té una orientació molt més artística de disseny, s’aprèn a modelar en 2D i 3D. A crear personatges, paisatges i músiques. Dominen assignatures com Modelatge i Animació 3D, Art Digital o Disseny d’elements de joc. És a dir, et faràs un Artist- Game Designer.

Quina especialitat de Batxillerat (Científic, Tecnològic o Artístic) és millor per cursar els Graus de ENTI-UB?

En el cas del Grau en Continguts Digitals Interactius recomanem l’BTX científic i tecnològic, tot i així els alumnes d’altres batxillerats també poden accedir. Alumnes del BTX social han accedit i no han tingut cap problema sempre que entenguin el caràcter tecnològic d’aquesta carrera. ENTI-UB facilita classes de repàs gratuïtes a les tardes de Matemàtiques, Àlgebra i Programació per a aquells alumnes que vulguin reforçar aquestes matèries.

Per als alumnes amb dificultats en l’àmbit de les matemàtiques s’ofereix un Crèdit Zero de matemàtiques una setmana abans de començar les classes de setembre de forma gratuïta.

En el cas del Grau en Creació Artística per a Videojocs i jocs aplicats recomanem alumnes del Batxillerat artístic o humanístic, però la resta de Batxillerats també poden accedir, sempre que comprenguin i assumeixin la vessant artística d’aquesta cursa.

Quines assignatures ponderen millor a la selectivitat?

Com que les ponderacions poden canviar cada any, és millor consultar les fonts oficials de al Generalitat (secció “Com puc accedir”)

Grau en Continguts Digitals Interactius (Developer)

Grau en Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats (Artist)

Grau de Producció de Música i So per a la Indústria de l’Entreteniment

Quin DAW s'explica als estudis de música?

Tant al grau com al máster de producció musical s’expliquen i s’instrueix a l’alumnat en els DAW ( Digital Audio Workstation) més extesos en el sector professional.

Tal i com evoluciona el sector, els DAWs que s’espliquen poden canviar per ajustar-se més a la realitat professional. Pots consultar quins són si mires els plans d’estudi tant dle grau com del màster ja que tenen assignatures específiques.

He cursat un CFGS, puc matricular-me d'un dels Graus de l’ENTI-UB i convalidar assignatures?

La preinscripció hauràs de fer com un estudiant de Batxillerat per via de les PAU (Proves d’accés a la universitat). Mitjançant www.accesnet.gencat.cat i en cas d’haver hi ha nota de tall, l’accés serà amb la mitjana del CFGS.

Podràs convalidar i dependrà de la branca d’aquesta especialitat: Informàtica, Artística o Disseny i de l’anàlisi que farà la Direcció Acadèmica de l’ENTI-UB.

A partir de quin curs serà obligatori haver d’acreditar el nivell B2 en una tercera llengua per als estudis de Grau, segons la UB?

En aquests moments aquesta decisió ha quedat ajornada.

Cicles

Què s'estudia en el CFGS de Grau Superior (CFGS) d'Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius?

Aprendràs a modelar i generar animacions 2D i 3D, utilitzar llenguatges de programació dedicats, crear peces artístiques de so i imatge i conceptualitzar projectes des del primer esbós per a produccions digitals de Videojoc, Joc Aplicat i Tematització en el context dels productes multimèdia interactius.

Faràs possible l’elaboració de projectes reals, el seu fet narratiu i la generació d’interaccions naturals en temps real a afegir en el món del Entreteniment i l’Espectacle, la Museologia, l’Educació, la Medicina, l’Esport, el Màrqueting, etc. Des de la gestió de recursos fins a la presa i tractament d’imatges i sons, organitzant i executant les fases de creació de material audiovisual de tot tipus.

Si faig el CFGS o estudio un altre Grau puc convalidar assignatures pels Graus?

Sí. Valorarem el teu expedient acadèmic o el CFGS de Grau superior que hagis cursat i el convalidarem amb assignatures que coincideixin amb el nostre itinerari curricular. Si estàs estudiant un altre Grau, porta’ns el teu expedient i et farem una valoració provisional, pendent d’aprovació pels organismes acadèmics oficials.

És imprescindible que el director acadèmic de l’ENTI-UB disposi de l’expedient acadèmic de l’alumne així com del temari oficial del centre. No per tenir el mateix nom d’assignatura serà sempre convalidada. Ha de coincidir amb el temari i ser consensuada amb el professor d’aquesta.

Si fas el CFGS d’Animació 3D, jocs i entorns interactius de l’ENTI-UB podràs convalidar moltes assignatures del grau en Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats.

Si fas el CFGS en ASIX+Ciberseguretat i vens d’alguna carrera o CFGM/CFGS de la branca d’informàtica és possible que també puguis convalidar assignatures.

He cursat un CFGS de Grau Mig (CFGM) puc matricular-me al CFGS de l’ENTI?

Sí, actualment et pots matricular a qualsevol CGFS des de qualsevol CFGM independentment de les branques d’estudi a la que pertanyin.

Què és el CFGS de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma per a Videojocs i Oci digital (DAM-VIOD)?

És un CFGS de Grau superior de la branca d’informàtica que s’ha adaptat a les necessitats del mercat del videojoc i els jocs aplicats. Això vol dir que la majoria de Mòduls i d’Unitats Formatives (UF) tenen un enfocament cap a la creació i el disseny de videojocs. El component principal del CFGS és la programació. Aprendràs llenguatges d’alt i baix nivell. En un segon nivell s’incideix amb el disseny 2D i 3D. I finalment en el disseny de jocs.

En el DAM-VIOD d’ENTI-UB entraràs de ple en la indústria del Videojoc gràcies a l’enfocament multidisciplinari que abans t’explicàvem. La majoria de centres educatius que ofereixen cicles d’informàtica es limiten a impartir programació sense aplicar-la als videojocs o a cap altre element interactiu.

En què es diferència el DAM-VIOD del CFGS d’Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius?

El CFGS en Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius es centra principalment en el disseny d’elements d’animació 2D i 3D, mentre que el DAM-VIOD s’orienta a la programació. Ambdós estan enfocats als videojocs i, per tant, tenen elements comuns com el disseny de jocs, la formació emprenedora i la realització de projectes.

Perquè el DAM VIOD de l’ENTI i no un altre?

Els alumnes del DAM VIOD de l’ENTI és beneficien de la bossa de pràctiques en empreses del sector del videojoc i els jocs aplicats que permeten assolir experiència i ajuden a una entrada més fluida al món laboral.

Els professors són majoritàriament de la indústria del videojoc, cosa que permet actualitzar els continguts i metodologies educatives a les necessitats reals del mercat.

És l’únic Cicle de Grau Superior d’informàtica i concretament de programació enfocat als Videojocs i als Jocs Seriosos.

Calen coneixements previs de programació o informàtica per fer el CFGS ASIX + Ciberseguretat?

Al CFGS ASIX+Ciberseguretat es comença sempre des de zero, i per tant no calen coneixements previs. Sí que es recomana tenir certa perícia al voltant dels ordinadors i tenir predisposició, però no cal experiència prèvia.

El DAM-VIOD pot convalidar amb el Grau de DISSENY I DESENVOLUPAMENT DE VIDEOJOCS I JOCS APLICATS?

Si, si et gradues en el CFGS de DAM-VIOD d’ENTI-UB podràs convalidar 60 crèdits (ECTS) del Grau Universitari en Disseny i Desenvolupament de Videojocs i Jocs Aplicats.

Pagaments

Es pot pagar a terminis?

Sí. Hi ha una quota inicial del 40% del total que es paga en el moment de la matriculació i la resta en 10 mensualitats durant la durada del curs. El pagament a terminis està exempt d’interessos. Si un alumne deixa el grau a mig curs està obligat a abonar la totalitat de la matricula.

Sortides

Hi ha futur en el sector dels Videojocs?

Les xifres de creixement en facturació i ocupabilitat són explícites. Segons DEV (Desarrolladores Españoles de Videojuegos) grup que aplega les empreses estatals més importants del sector: Tant a escala global com europea el sector del Videojoc dobla en facturació al del cinema, DVD i musical junts. El mercat mundial de videojocs va arribar als 175.000 milions de dòlars durant el 2021.

Els professionals del sector compten, en la seva major part, amb estudis mitjans superiors (90%). Es tracta, doncs, d’un sector que genera llocs de treball de qualitat, assumits per professionals amb alta qualificació tècnica. Un altre element a tenir en compte és la joventut de les plantilles. El 45% dels professionals tenen menys de 30 anys.

A Catalunya i especialment a Barcelona s’hi localitzen més del 30% de les empreses espanyoles. A més cal destacar la capacitat d’atracció que té la capital catalana. Prova d’això són l’establiment de grans companyies globals com King o Ubisoft o congressos com el GameLab o Games World.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!