RESOLEM ELS TEUS DUBTES

En aquesta secció intentarem respondre a les preguntes freqüents més realitzades. Consulta’ns a info@enti.cat i t’aconsellarem sobre com preparar-te millor per començar el curs amb força!

Perquè ENTI-UB és l’única escola universitària pensada des de i per a la indústria del Videojoc. A ENTI-UB tots els professors són de l’àmbit del Videojoc, els Serious Games i l’entreteniment Temàtic. La majoria dels nostres professors tenen la seva pròpia empresa de videojocs o bé treballen per una gran companyia del sector. Això facilita la connexió amb la innovació del sector i sobretot una millor inserció en el món laboral dels alumnes de ENTI-UB. Els nostres estudiants fan pràctiques en empreses importants com Ubisoft, Digtal Legends, King, Kerad Games, PlayBenefit o Blitworks entre moltes altres.

Perquè formaràs part de la comunitat ENTI-UB el que implica un contacte constant amb professors i professionals del sector. Podràs assistir als congressos i esdeveniments, participar dels programes europeus en Videojocs i Serious Games dels quals forma part ENTI-UB, participar en intercanvis internacionals amb les millors universitats europees i anglosaxones, però sobretot, gaudiràs d’un contacte diari amb els professors.

Perquè des del primer dia dissenyaràs videojocs; no hauràs d’esperar l’últim any per fer un projecte. El primer dia, el primer curs, dissenyaràs projectes, el teu projecte, treballant en equip, amb criteris d’emprenedoria i aprendràs a presentar els teus projectes.

1- Els únics especialistes en videojocs

ENTI-UB, La Universitat dels videojocs, va néixer el 2013, fruit de la il·lusió i l’empenta d’un grup de professionals del sector. ENTI-UB obre les portes a una nova promoció d’estudiants amb les mateixes ganes del primer dia, però amb el bagatge i l’aprenentatge d’aquests anys d’experiència.

2- Treballar com treballa el sector

Els alumnes de ENTI-UB reben una formació transversal per sobresortir en la indústria dels videojocs, però s’especialitzen segons els perfils professionals que demanda el sector: developer, designer, artist, producer …

3- Diversitat de nivells formatius

Els Graus, Màsters i Cicles formatius de grau superior, així com els cursos d’estiu o cursos no reglats, de ENTI tenen com a objectiu nodrir la indústria digital interactiva i de l’entreteniment.

4- Projectes i Alumni

ENTI-UB estimula el caràcter emprenedor dels futurs professionals mitjançant l’espai ENTI-Pro. De les aules han sortit projectes d’èxit dels alumnes, start-ups o prototips de videojocs ja publicats en alguna de les grans videoconsoles comercials.

5- Pràctiques i convenis

Els alumnes de ENTI-UB tenen accés a estades de pràctiques en les empreses més destacades del sector, segons els seus perfils professionals. Mitjançant La Universitat dels videojocs, les companyies també fan encàrrecs d’embrions i prototips als alumnes.

6- Exigència UB i anglès

El model ENTI-UB integra l’ADN dels apassionats pels videojocs i el rigor, qualitat i exigència de la UB, Universitat de Barcelona. Amb més de 560 anys d’història, la UB garanteix un excel·lent nivell acadèmic. A més, l’anglès s’incorpora progressivament per afavorir la inserció laboral.

7- Innovació

Ulleres de realitat virtual, vestit de captura de moviment, consoles, mostradors, ordinadors, perifèrics, programari … L’alumne de ENTI-UB té a la seva disposició tota la tecnologia per aprendre com treballa la indústria.

8- Ubicació i dimensió internacional

ENTI-UB té dues seus a Barcelona: molt a prop de la Plaça Catalunya i en plena Zona Universitària. La Universitat dels videojocs treballa les relacions amb altres institucions formatives als Estats Units, Dinamarca, Holanda … I fomenta el treball de Co-creació i projectes europeus de recerca, com ara JamToday i Gamebiz.

9- Professorat

Els alumnes de ENTI-UB tenen com a docents els millors professionals del sector. Aquest mètode garanteix la barreja de teoria i pràctica necessària per a treballar en la indústria dels videojocs.

10- Gamificació.

ENTI-UB fa una aposta decidida pels Jocs Aplicats, els Serious Games. En l’àmbit de la salut i l’esport, en conveni amb la Division of Clinical Informatics de la Harvard Medical School, treballa els Serious Games for Health and Sport.

Les classes es donen en tres llengües: Català, Castellà i Anglès. Serà el professor qui decidirà la llengua en què s’impartirà la matèria. En els diferents nivells del grau hi haurà assignatures impartides en llengua anglesa. La importància de l’anglès en el sector del videojoc és fonamental. De fet és la llengua de treball bàsica. Tot i que no estan obligats aconsellem que els alumnes que vulguin estudiar a ENTI-UB gaudeixin com a mínim del B2 o l’obtinguin mentre cursen el GRAU o el CFGS ,. Els professors valoren molt la redacció i presentació de projectes en llengua anglesa.

M’agradaria molt aprendre a dissenyar videojocs però no m’agraden ni les matemàtiques ni la programació.

Doncs tens el CFGS i el Grau en Creació i Producció Digital ideals per a tu, ja que tots dos es bolquen en els aspectes de disseny de jocs i la part més artística dels Videojocs, els Serious Games i l’entreteniment temàtic.

Grau en Continguts Digitals Interactius: Matins: 9:00 a 13: 30h. Tarda 16:00 a 20: 30h

Grau en Creació Artística per a Videojocs i Jocs aplicats: Matins 9:00 a 13:30 h. Tarda: 16:00 a 20: 30h

CFGS en Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius: Matins: 8:30 a 14: 30 / tarda: 15:00 a 21h

CFGS en Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma per Videojocs i Oci Digital: Grup Matí: 8:30 a 14: 30h

Al carrer de Baldiri Reixac, 7 de Barcelona. Amb bona connexió de la xarxa de metro, bus i tramvia (Zona Universitària – Palau Reial).

Existeixen beques per a la part pública de la matrícula dels Graus de caràcter general i de mobilitat. Per a més informació contactar amb http://www.ub.edu/monub/beques/

A ENTI-UB totes les aules de treball estan equipades amb una work station per a tu. Cada ordinador disposa del programari apropiat per a cada curs.

En aquest Grau aprendràs a crear, dissenyar, programar i monetitzar jocs, videojocs, jocs aplicats (Serious Games) i tot tipus d’aplicacions interactives per a plataformes de mobilitat. És un grau especialment pensat per a programadors (developers) per això és una enginyeria.

Forma part de la branca d’arquitectura i enginyeria. En ENTI-UB ensenyem a treballar sobre totes les plataformes analògiques i digitals (taulell, ordinador, smartphone, tablet, consola, realitats virtual i augmentada, etc.). Combinaràs l’àmbit tecnològic amb el més dirigit al disseny de jocs i experiències memorables. Aprendràs a programar però alhora adquiriràs coneixements de disseny de jocs i habilitats en gestió de projectes i integració d’elements artístics. Totes les assignatures són aplicades al disseny de videojocs. Seràs un DEVELOPER – GAME DESIGNER amb coneixements de PRODUCCIÓ.

Adquiriràs habilitats artístiques dirigides al disseny de jocs i experiències memorables. A ENTI-UB tots els ensenyaments són reals, és a dir, des de la teoria de la imatge, el disseny centrat en l’usuari / a, l’art modern fins el modelatge i animació 3D, disseny d’elements de joc passant per la psicologia, es vinculen a les necessitats del disseny i l’art en els videojocs de manera efectiva. Et convertiràs en un ARTIST-GAME DESIGNER amb coneixements de PRODUCCIÓ.

Perquè el Grau en Continguts digitals Interactius forma part de la branca d’arquitectura i enginyeria i aquests graus seran de 4 anys. El Grau en Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats pertany a la branca d’Humanitats (Art i disseny) i pot ser de 3 anys.

La nota de tall ve determinada pel nombre de places que oferim (80) i el nombre de preinscrits. Per tant no és possible saber-ho fins que tots hagin formalitzat la preinscripció. En el cas dels alumnes provinents de CFGS, si hi ha nota de tall, l’accés serà amb la mitjana del CFGS.

La diferència rau en l’especialització en Developer-Game Designer en el Grau en continguts Digitals Interactius, és a dir, s’aprèn a programar en diferents llenguatges, els conceptes matemàtics i algebraics així com la mecànica (física).

El Grau en Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats té una orientació molt més artística de disseny, s’aprèn a modelar en 2D i 3D. A crear personatges, paisatges i músiques. Dominen assignatures com Modelatge i Animació 3D, Art Digital o Disseny d’elements de joc. És a dir, et faràs un Artist- Game Designer.

En el cas del Grau en Continguts Digitals Interactius recomanem l’BTX científic i tecnològic, tot i així els alumnes d’altres batxillerats també poden accedir. Alumnes del BTX social han accedit i no han tingut cap problema sempre que entenguin el caràcter tecnològic d’aquesta carrera. ENTI-UB facilita classes de repàs gratuïtes a les tardes de Matemàtiques, Àlgebra i Programació per a aquells alumnes que vulguin reforçar aquestes matèries.

Per als alumnes amb dificultats en l’àmbit de les matemàtiques s’ofereix un Crèdit Zero de matemàtiques una setmana abans de començar les classes de setembre de forma gratuïta.

En el cas del Grau en Creació Artística per a Videojocs i jocs aplicats recomanem alumnes del Batxillerat artístic o humanístic, però la resta de Batxillerats també poden accedir, sempre que comprenguin i assumeixin la vessant artística d’aquesta cursa.

Ponderacions:

Grau en Continguts Digitals Interactius (Developer):

 1. Cultura Audiovisual 0’2
 2. Dibuix Artístic 0’2
 3. Dibuix Tècnic 0’2
 4. Disseny 0’2
 5. Economia de l’Empresa 0’1
 6. Física 0’2
 7. Fonaments de les Arts 0’2
 8. Història de l’Art 0’2
 9. Matemàtiques 0’1
 10. Matemàtiques Aplicades a les CC.SS 0’1
 11. Tecnologia Industrial 0’1

Grau en Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats (Artist):

 1. Cultura Audiovisual 0’2
 2. Dibuix Artístic 0’2
 3. Dibuix Tècnic 0’2
 4. Disseny 0’2
 5. Economia de l’Empresa 0’1
 6. Física 0’2
 7. Fonaments de les Arts 0’2
 8. Història de l’Art 0’2
 9. Matemàtiques 0’1
 10. Matemàtiques Aplicades a les CC.SS 0’1
 11. Tecnologia Industrial 0’1

La preinscripció hauràs de fer com un estudiant de Batxillerat per via de les PAU (Proves d’accés a la universitat). Mitjançant www.accesnet.gencat.cat i en cas d’haver hi ha nota de tall, l’accés serà amb la mitjana del CFGS.

Podràs convalidar i dependrà de la branca d’aquesta especialitat: Informàtica, Artística o Disseny i de l’anàlisi que farà la Direcció Acadèmica de ENTI-UB.

Els estudiants que comencin el grau el curs 2018-2019, en acabar-lo el curs 2021-2022, hauran d’acreditar el nivell B2 en una tercera llengua, segons l’actual Acord del CIC de 22 de juny de 2017.

Aprendràs a modelar i generar animacions 2D i 3D, utilitzar llenguatges de programació dedicats, crear peces artístiques de so i imatge i conceptualitzar projectes des del primer esbós per a produccions digitals de Videojoc, Joc Aplicat i Tematització en el context dels productes multimèdia interactius.

Faràs possible l’elaboració de projectes reals, el seu fet narratiu i la generació d’interaccions naturals en temps real a afegir en el món del Entreteniment i l’Espectacle, l’Museologia, l’Educació, la Medicina, l’Esport, el Màrqueting, etc. Des de la gestió de recursos fins a la presa i tractament d’imatges i sons, organitzant i executant les fases de creació de material audiovisual de tot tipus.

Si. Valorarem el teu expedient acadèmic o el CFGS de Grau superior que hagis cursat i el  convalidarem amb assignatures  que coincideixin amb el nostre itinerari curricular.  Si estàs estudiant un altre Grau, porta’ns el teu expedient  i et farem una valoració provisional, pendent d’aprovació pels organismes acadèmics oficials.

És imprescindible que el director acadèmic d’ENTI-UB disposi de l’expedient acadèmic de l’alumne així com del temari oficial del centre. No per tenir el mateix nom d’assignatura  serà sempre convalidada. Ha de coincidir amb el temari i ser consensuada amb el professor d’aquesta.

Si fas el CFGS d’Animació 3D, jocs i entorns interactius d’ENTI-UB podràs  convalidar moltes assignatures del grau en Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats.

Sí, si has fet un Cicle de la branca d’imatge i so. Si no  hauràs de fer el curs de formació específic per a l’accés al CFGS de Grau Superior. I sempre deixar clar que les assignatures comunes i específiques del curs d’accés són per un CFGS de la branca d’Imatge i so.

És un CFGS de Grau superior de la branca d’informàtica que s’ha adaptat a les necessitats del mercat del videojoc i els jocs aplicats. Això vol dir que la majoria de Mòduls i d’Unitats Formatives (UF) tenen un enfocament cap a la creació i el disseny de videojocs. El component principal del CFGS és la programació. Aprendràs llenguatges d’alt i baix nivell. En un segon nivell s’incideix amb el disseny 2D i 3D. I finalment en el disseny de jocs.

En el DAM VIOD d’ENTI-UB entraràs de ple en la indústria del Videojoc gràcies a l’enfocament multidisciplinari que abans t’explicàvem. La majoria de centres educatius que ofereixen cicles d’informàtica  es limiten a impartir programació sense aplicar-la als videojocs o a cap altre element interactiu.

El CFGS en Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius es centra principalment en el disseny d’elements d’animació 2D i 3D, mentre que el DAM VIOD s’orienta a la programació. Ambdós estan enfocats als videojocs i, per tant, tenen elements comuns com el disseny de jocs, la formació emprenedora i la realització de projectes.

Els alumnes del DAM VIOD d’ENTI és beneficien de la bossa de pràctiques en empreses del sector del videojoc i els jocs aplicats que permeten assolir experiència i ajuden a una entrada més fluida al món laboral.

Els professors són majoritàriament de la indústria del videojoc, cosa que permet actualitzar els continguts i metodologies educatives a les necessitats reals del mercat.

És l’únic Cicle de Grau Superior d’informàtica i concretament de programació enfocat als Videojocs i als Jocs Seriosos.

Són moltes, perquè abracen tot el camp informàtic però volem destacar aquelles més encaminades al desenvolupament de  videojocs i jocs aplicats com:

Tècnic/a en desenvolupament de productes audiovisuals.
Tècnic/a en desenvolupament de videojocs
Tècnic/a en desenvolupament de Jocs Aplicats
Tècnic/a en “Playtesting” (QA)

Consulta’ns  a info@enti.cat i t’aconsellarem sobre com preparar-te millor per a començar el curs amb força!

GRAUS

Desenvolupador/a d’Aplicacions per a Dispositius Mòbils

Desenvolupador/a Web

Desenvolupador/a Cross-Media (Instal·lació Interactiva)

Desenvolupador/a de Videojocs

Desenvolupador/a de Jocs Aplicats

Cap de projecte en Continguts Digitals Interactius

Dissenyador/a de Nivells

Tècnic/a en “Playtesting” (QA)

Especialista en simulació i realitat virtual

Emprenedor/a

Dissenyador/a per a Dispositius Mòbils

Dissenyador/a Web

Dissenyador/a de Videojocs i de Jocs Aplicats

Artista de Jocs, Jocs Aplicats i Videojocs

Dissenyador/a de So en Videojoc

Dissenyador/a de Jocs

Animador Digital

CFGS

Desenvolupador/a de productes audiovisuals multimèdia interactius

Tècnic/a d’Animació 2D i 3D

Tècnic/a en Creació, Muntatge i Postproducció d’Audiovisuals i Tematització

Si, si et gradues en el CFGS de DAM VIOD d’ENTI-UB podràs convalidar 60 crèdits (ECTS) del Grau Universitari en Continguts Digitals Interactius.

Sí. Hi ha una quota inicial del 40% del total que es paga en el moment de la matriculació i la resta en 10 mensualitats durant la durada del curs. El pagament a terminis està exempt d’interessos. Si un alumne deixa el grau a mig curs està obligat a abonar la totalitat de la matricula.

Les xifres de creixement en facturació i ocupabilitat són explícites. Segons DEV (Desarrolladores Españoles de Videojuegos) grup que aplega les empreses estatals més importants del sector: Tant a escala global com europea el sector del Videojoc dobla en facturació al del cinema, DVD i musical junts. El mercat mundial de videojocs va arribar als 91.800 milions de dòlars durant el 2015. Es preveu que en el període 2015-2018 el sector creixi a un ritme anual del 6,6%, situant-se el 2018 en els 118.600 milions de dòlars.

Els professionals del sector compten, en la seva major part, amb estudis mitjans superiors (90%). Es tracta, doncs, d’un sector que genera llocs de treball de qualitat, assumits per professionals amb alta qualificació tècnica. Un altre element a tenir en compte és la joventut de les plantilles. El 45% dels professionals tenen menys de 30 anys.

A Catalunya i especialment a Barcelona s’hi localitzen més del 30% de les empreses espanyoles. A més cal destacar la capacitat d’atracció que té la capital catalana. Prova d’això són l’establiment de grans companyies globals com King o Ubisoft o congressos com el GameLab o Games World.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!

ENTI-UB